Pericolul numit Skype

Autor:  | Publicat în:  Skype 1.126 ori
<b>Pericolul numit Skype</b>S-a vorbit mult despre cat de periculos este celebrul voice messenger pentru retelele mari sau chiar si pentru utilizatorii normali. Noi suntem gata sa demitizam sau sa confirmam tot ceea ce stiati despre Skype: Skype este o aplicatie peer-to-peer, ceea...

S-a vorbit mult despre cat de periculos este celebrul voice messenger pentru retelele mari sau chiar si pentru utilizatorii normali. Noi suntem gata sa demitizam sau sa confirmam tot ceea ce stiati despre Skype:

Skype este o aplicatie peer-to-peer, ceea ce inseamna ca utilizatorii sai sunt conectati in mod direct, fara ajutorul unui server intermediar. Servele Skype sunt folosite doar pentru a autentifica utilizatorii care se conecteaza, dar cand un transfer de fisiere sau o convorbire au loc, ele se intampla intr-o conexiune directa. Daca unul dintre participantii la convorbire sau transfer are activat un firewall de tip Network Adress Translation, Skype nu va putea fi folosit.

Astfel apare si ingrijorarea principala legata de Skype: este extrem de usor pentru un client al acestui messenger sa ocoleasca firewallul, deoarece programul de voice messaging foloseste porturile 80 si 443. Acestea sunt deschise in majoritatea firewallurilor pentru a permite browsingul, ceea ce face ca Skype sa fie aproape imposibil de blocat.

Cunoasteti mitul ce spune ca Skype foloseste multa banda in cadrul unei retele? Ei bine, nu este chiar asa, deoarece vorbim despre 30Kbiti/secunda pentru fiecare convorbire. Acel celebru consum de banda apare doar daca sistemul dumneavoastra este direct conectat la Internet si a devenit un Supernode (computer fara firewall, care va trebui mereu sa fie conectat direct la Internet).

Un alt mit al internautilor spune ca Skype este criptat si nu poate stoca mesajele intr-o arhiva. Ei bine, acest lucru este adevarat, dar acest feature este valabil si la multe aplicatii de instant messaging, fara a afecta in vreun fel securitatea datelor utilizatorului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×