Peste 350.000 de iPhone-uri și iPad-uri În România, conform unor calcule realizate de noi

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.791 ori
<b>Peste 350.000 de iPhone-uri și iPad-uri În România, conform unor calcule realizate de noi</b>S-ar părea că în România există undeva între 350.000 și 450.000 de unități iPhone și iPad. Aprecierea noastră se bazează pe cifrele furnizate de trafic.ro respectiv datele cu privire la numărul de unități Android din România, indicate de...

S-ar părea că în România există undeva între 350.000 și 450.000 de unități iPhone și iPad. Aprecierea noastră se bazează pe cifrele furnizate de trafic.ro respectiv datele cu privire la numărul de unități Android din România, indicate de către domnul Sorin Manea, Telecom Division Manager Samsung Electronics, care ne-a oferit câteva informații în exclusivitate.

Domnul Manea ne-a declarat în baza datelor pe care le deține Samsung, că la ora actuală există 50.000 (max. ~80.000 la finalul acestei luni) de terminale cu sistem de operare Android în România, dintre care cele mai multe sunt telefoane Samsung, în special modelul Galaxy S. Compania se așteaptă ca această cifră să crească până la finele anului, până la puțin sub 100.000 de unități.

Cele aproximativ 80.000 de unități, cum am precizat și mai înainte, fac referire la finalul lunii noiembrie și includ și vânzările de tablete Galaxy Tab. Bazându-ne pe aceste date și pe cele publicate astăzi de către trafic.ro, care arată că browserul din Android deține 15% din piața autohtonă, în vreme ce Safari atinge 68%, putem spune că până la finalul lui 2010, vom avea între 350.000 și 450.000 de terminale iPhone și iPad în România. (Vodafone lansează iPhone 4 în luna decembrie)

Până să aflăm o cifră exactă de la operatorii de telefonie sau de la Apple, trebuie să ne mulțumim doar cu astfel de estimări, care în ciuda faptului că se bazează pe cifre emise oficial, sunt doar simple aprecieri. Singura cifră oficială legată de smartphone-uri și furnizată de un operator telefonic, este cea declarată de către Vodafone România, care indică un market share de 10% al telefoanelor de tip smartphone, în 2010.

Dacă am avea o cifră a totalului telefoanelor diținute în România (sau al abonamentelor), am putea calcula cu o marjă de eroare considerabil mai mică numărul terminalelor Apple din țara noastră.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×