Cifra anului la Nokia Ovi Store: 3 milioane. La atâtea descărcări zilnice a ajuns magazinul virtual Ovi

2.069 ori
<b>Cifra anului la Nokia Ovi Store: 3 milioane. La atâtea descărcări zilnice a ajuns magazinul virtual Ovi</b>Nokia a anuntă că Magazinul Ovi a atins pragul de 3 milioane de descărcări zilnice, compania pe fondul unei creșteri puternice a numărului de dezvoltatori care creează aplicații pentru terminale Nokia, respectiv peste 400.000 de dezvoltatori în...

Nokia a anuntă că Magazinul Ovi a atins pragul de 3 milioane de descărcări zilnice, compania pe fondul unei creșteri puternice a numărului de dezvoltatori care creează aplicații pentru terminale Nokia, respectiv peste 400.000 de dezvoltatori în ultimele 12 luni.

Dintre aceștia, 92 de dezvoltatori au atins pragul de 1 milion de descărcări; kit-urile de dezvoltare software Qt, fiind descărcate de 1,5 milioane de ori.

De asemenea, Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) și Qt SDK combinate au fost descărcate de 1,5 milioane de ori, dezvoltatorii descoperind că această abordare poate spori viteza și eficiența în crearea de aplicații pentru terminale mobile, inclusiv pentru smartphone-uri noi precum Nokia N8, Nokia C7 și Nokia C6-01, care se livrează deja și Nokia E7, anunțat recent. Luna trecută, Nokia a anunțat o strategie de unificare a dezvoltării de aplicații în jurul platformei Qt pentru simplificarea creării de aplicații destinate terminalelor ce rulează Symbian și produse ce vor fi bazate pe noul sistem de operare MeeGo. Testimoniale video ale dezvoltatorilor privind platforma Qt sunt disponibile la Forum.Nokia.com.

Potrivit comunicatului Nokia, creșterea a fost impulsionată de cererea la nivel global și de o actualizare recentă, care oferă utilizatorilor de smartphone-uri din noua familie Nokia Symbian o experiență vizuală și tactilă îmbunătățită, precum și aplicații și jocuri mai populare.

Exemple de conținut creativ și popular pentru noile smartphone-uri Nokia Symbian, disponibil în Magazinul Ovi:

  • Swype: Printr-o mișcare continuă, folosind un stylus sau degetul, tehnologia Swype permite utilizatorilor să introducă mai rapid și mai facil cuvinte.
  • NHL GameCenter: Utilizatorii pot fi mereu la curent cu performanțele echipei de hochei preferate ascultând radio live, verificând scorurile și statisticile sau urmărind rezumate ale meciurilor.
  • WhatsApp Messenger: O aplicație de mesagerie pentru smartphone-uri care utilizează 3G sau WiFi pentru a conecta utilizatorii cu prietenii sau familia. Prin comutarea de la SMS la WhatsApp, utilizatorii pot trimite și primi mesaje, imagini, note audio și mesaje video fără costuri suplimentare.

De la începerea livrărilor noilor smatrphone-uri Nokia Symbian, respectiv din 30 septembrie, când Nokia N8 a fost lansat pe piață, cele mai descărcate trei aplicații la nivel global sunt: Q Torch, o aplicație utilitară care transformă terminalul într-o lanternă, creată de CellApp Technology din India (fiind si una dntre cele mai descărcate trei aplicații in Europa și India); Angry Birds, un joc foarte popular, creat de Rovio Mobile din Finlanda (de asemenea, în top 3 în America de Nord, Regiunea SE Asia/Pacific și Europa) și Need for Speed Shift HD, un joc ce oferă experiența intensă a curselor de înaltă performanță, creat de EA Mobile din SUA (în top 3 și în America Centrală și de Sud și în regiunea SE Asia/Pacific).

"Fără promovare și investiții în marketing, am înregistrat în câteva săptămâni 200.000 de descărcări în Ovi Store, o creștere mai rapidă comparativ cu cea înregistrată în App Store," declara Anton Gauffin, CEO al BLStream, creator al jocului Crazy Hamster. "Suntem foarte plăcut surprinși de ceea ce am văzut în Magazinul Ovi și suntem pe punctual de a depăși performanțele noastre din App Store, deși suntem acolo de mai mult timp."

Mai multe informații despre cele mai populare aplicații pe regiuni și dezvoltatorii lor sunt disponibile la Forum.Nokia.com.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×