Peste 550 de milioane telefoane dotate cu GPS vandute pana in 2012

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.032 ori
<b>Peste 550 de milioane telefoane dotate cu GPS vandute pana in 2012</b>Dupa ce am constatat acelasi trend al sistemelor navigationale si la CERF, analistii de la ABI Research ne informeaza ca pana in 2012 peste 550 de milioane de handseturi GPS vor fi vandute. Majoritatea operatorilor si producatorilor intra pe piata GPS, in...

Dupa ce am constatat acelasi trend al sistemelor navigationale si la CERF, analistii de la ABI Research ne informeaza ca pana in 2012 peste 550 de milioane de handseturi GPS vor fi vandute.

Majoritatea operatorilor si producatorilor intra pe piata GPS, in cazul in care nu o facusera deja, oferind fie sisteme adresate soferilor, fie pe cele destinate pietonilor. Exista deja o tendinta ca sistemele navigationale si telefoanele cu GPS sa intre pe piata low-end, de vreme ce costul producerii chipseturilor GPS a scazut. De asemenea, conceptia ca feature-urile navigationale scad viata bateriei unui telefon a disparut de mult, astfel ca nimic nu mai sta in calea succesului GPS.

Popularitatea acestor sisteme va creste din 2009, cand va intra in productie un chip care combina chipseturi GPS, Bluetooth si WiFi. O alta problema a utilizatorilor de device-uri navigationale era semnalul/acoperirea, dar aceasta va fi rezolvata prin intermediul UE, care se pregateste sa lanseze propria retea de sateliti, Galileo. Ramane totusi problema actuala a performantelor "indoor" ale terminalelor GPS, rezolvata cu ajutorul receptoarelor cu sensibilitate crescuta si prin intermediul lui A-GPS.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×