Project Ara e din nou mort! Google ar fi casat proiectul de telefon modular cu componente interschimbabile

Autor:  | Publicat în:  Google 1.017 ori
<b>Project Ara e din nou mort! Google ar fi casat proiectul de telefon modular cu componente interschimbabile</b>După o perioadă de câţiva ani tulburi, Project Ara pare să fie un proiect casat. Ambiţiosul proiect ne propunea un terminal modular, cu componente ataşabile şi detaşabile, folosind tehnologie preluată de la Motorola şi inspirată si de bătrânul device..

După o perioadă de câţiva ani tulburi, Project Ara pare să fie un proiect casat. Ambiţiosul proiect ne propunea un terminal modular, cu componente ataşabile şi detaşabile, folosind tehnologie preluată de la Motorola şi inspirată si de bătrânul device israelian Modu. Ei bine, lucrurile nu au mers deloc bine pentru Google.

La ultimul anunţ legat de terminal, el primea o serie de parteneri în luna mai şi o versiune pentru dezvoltatori era promisă pentru aceasta toamnă. Ideea era să vedem un smartphone care poate fi personalizat din mers, atașându-i-se module de baterie, cameră, difuzoare şi alte componente. Au apărut de-a lungul anilor probleme cu conectorii magnetici, dar şi cu cei fizici, care nu ţineau fixe modulele aşa cum ar fi dorit Marele G.

Deocamdată Google nu comentează asupra lui Project Ara şi casării sale, dar surse apropiate de Alphabet au confirmat eşecul. Există totuşi posibilitatea ca proiectul să fie lăsat pe seama unor parteneri hardware, care să îl materializeze sub alt nume. Cum ar fi dacă Ara ar ajunge la Foxconn/HMD/Nokia? Lăsând la o parte visele, aceasta idee a avut de pierdut şi pentru că alte companii s-au mişcat mai rapid şi mă gândesc aici la LG, cu al său G5 sau la Lenovo/Motorola cu Moto Z.

De-a lungul dezvoltării lui Ara un neajuns major a fost faptul ca piesele sale centrale deveneau depăşite după doar un an sau chiar mai rapid şi nici modularitatea nu îl mai salva de la învechire...


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×