Piaţa smartphone va scădea pentru al treilea an la rând în 2019 conform IDC; Iată estimările pentru piaţa 5G

914 ori
<b>Piaţa smartphone va scădea pentru al treilea an la rând în 2019 conform IDC; Iată estimările pentru piaţa 5G</b>În cazul în care vă întrebaţi de ce Apple şi Samsung au avut un an 2018 mai slab în zona smartphone, ei bine aflaţi că întreg segmentul smartphone e în scădere. Şi nu e un trend recent, ci ar dura de 3 ani deja

În cazul în care vă întrebaţi de ce Apple şi Samsung au avut un an 2018 mai slab în zona smartphone, ei bine aflaţi că întreg segmentul smartphone e în scădere. Şi nu e un trend recent, ci ar dura de 3 ani deja. Va continua şi în 2019, conform analizei IDC.

Studiu piata smartphone

IDC consideră că 2019 va fi al treilea an consecutiv de scădere pentru telefoane. Un mic salt va avea totuşi loc spre final de an, când încep să apară modelele 5G. Sursa afirmă şi că telefoanele 5G nu vor deveni populare imediat, ci va dura câţiva ani până la ascensiunea lor. În cadrul conferinţei MWC 2019 au apărut câteva telefoane 5G, dar nici unul cu dată clară de lansare.

Studiu piata smartphone

IDC se aşteaptă ca anul 2019 să ne aducă doar 6.7 milioane de telefoane 5G livrate. Asta ar însemna aproximativ 0.5% din piaţa globală, deci insignifiant. La nivel global vom vedea livrări smartphone totale de 1.395 miliarde de unităţi în 2019. Pe de altă parte până în 2023 telefoanele 5G vor ajunge la 26% din livrările totale.Telefoanele 4G nu vor resimţi vreun picaj acum, ci abia peste câţiva ani. Avem şi un tabel mai sus, care ne arată evoluţia telefoanelor 3G, 4G şi 4G în următorii 4 ani. 

Cert e că suntem într-o perioadă de scădere a pieţei smartphone, pusă pe seama situaţiei politice, a duelului între SUA şi China şi a încetinirii creşterii economiei chineze. Au crescut şi ciclurile de upgrade ale utilizatorilor, exact aspectul care a omorât tabletele. După 2020 am putea vedea o revenire pe plus.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×