Piaţa smartphone globală "intră la apă" în 2019, conform experţilor; Iată predicţiile lor

2.446 ori
<b>Piaţa smartphone globală "intră la apă" în 2019, conform experţilor; Iată predicţiile lor</b>Se pare că nu doar iPhone-urile s-au vândut ceva mai slab în ultima parte a lui 2018, ci toate smartphone-urile. 2019 începe cu predicţii sumbre pentru piaţa smartphone, care ar trebui să se pregătească de scădere, se pare

Se pare că nu doar iPhone-urile s-au vândut ceva mai slab în ultima parte a lui 2018, ci toate smartphone-urile. 2019 începe cu predicţii sumbre pentru piaţa smartphone, care ar trebui să se pregătească de scădere, se pare. Analiştii şi experţii de la TrendForce indică acest trend, pe care îl detaliem mai jos.

Producţia globală de smartphone-uri ar urma să ajungă la 1.41 miliarde de unităţi în acest an, cu 3.3% mai puţin decât anul trecut. Cererea de telefoane care să le înlocuiască pe cele last gen va scădea din cauza unei lipse de terminale cu funcţii revoluţionare. Incertitudinea cauzată de disputa dintre SUA şi China ar putea afecta la rândul său segmentul.

TrendForce mai prezice şi că Samsung va rămâne lider de piaţă, cu o cotă de 20% în 2019, urmată de Huawei cu 16% şi Apple cu 13%. Huawei ar urma să fie singura dintre cele 3 care postează rezultate pozitive de creştere în zona de producţie smartphone. Între timp Samsung ar putea să producă cu 8% mai puţine telefoane în 2019, ajungând la 293 de milioane de unităţi.

Apple va fi mai serios lovită, oferind doar 189 de milioane de iPhone-uri, cu 15% mai puţine decât anul trecut. TrendForce nu sunt singurii cu predicţii negative, pentru că Strategy Analytics spre exemplu a prezis că livrările globale de smartphone-uri vor ajunge la 1.43 miliarde de unităţi în acest an, cu 0.6% mai puţine decât în 2018.

Analiştii se aşteaptă ca Samsung să adope o strategie mai agresivă la capitolul preţ şi marketing pentru a compensa. Va paria mult pe seria Galaxy M de modele midrange.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×