Primele produse certificate MIMO 2.5 GHz WiMAX anuntate oficial

1.157 ori
<b>Primele produse certificate MIMO 2.5 GHz WiMAX anuntate oficial</b>WiMAX Forum a anuntat primele 10 produse Mobile WiMAX care au primit aprobarea de folosire a profilului 2.5 GHz, in cadrul forumului global WiMAX Congress din Amsterdam. WiMAX Forum a prezentat oficial si planurile sale pentru certificarea terminalelor cu...

WiMAX Forum a anuntat primele 10 produse Mobile WiMAX care au primit aprobarea de folosire a profilului 2.5 GHz, in cadrul forumului global WiMAX Congress din Amsterdam. WiMAX Forum a prezentat oficial si planurile sale pentru certificarea terminalelor cu profiluri de 2.3 si 3.5 GHz.

Dupa luni intregi de testari riguroase, ale interoperabilitatii si respectarii standardelor WiMAX, anuntul a facut oficiale 4 statii baza si 6 module mobile care opereaza in frecvente cu banza de 2.5 GHz. Acestea apartin unor companii ce fac parte din WiMAX Forum, ca Intel, Motorola, Samsung, Airspan Networks, Alvarion, Beceem Communications, Sequans Communicationas sau ZyXEL. Toate terminalele mobile certificate 2.5 GHz au trecut testele protocolului MIMO.

Certificarile au fost primite dupa teste efectuate de catre AT4 in Malaga, Spania. WiMAX Forum estimeaza ca peste 100 de produse Mobile WiMAX vor primi certificarea oficiala pana la finalul lui 2008, iar pana in 2011 peste 1000 de produse vor fi candidate la o astfel de certificare. 6 laboratoare partenere WiMAX Forum vor accepta produse in faza de testare, in tari ca Spania, SUA, China, Corea sau Taiwan. Vor fi deschise noi laboratoare de teste si in India, Japonia si Brazilia (2009) pentru a putea face fata cererii pentru terminale WiMAX in aceste zone.

Studiile efectuate de cercetatori arata ca pana in 2012 vor exista peste 133 de milioane de utilizatori WiMAX la nivel global, iar peste 70% dintre acestia vor folosi terminale mobile WiMAX pentru a accesa servicii Internet broadband.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×