Primele review-uri ale lui HTC Droid DNA: ecran excelent, baterie dezamăgitoare, performanta fantastică

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.958 ori
<b>Primele review-uri ale lui HTC Droid DNA: ecran excelent, baterie dezamăgitoare, performanta fantastică</b>HTC DROID DNA este primul telefon cu ecran 1080p disponibil comercial și fiind o premieră stârnește un interes deosebit atât celor pasionați de tehnologie, cât și celor care caută un smartphone pentru achiziție la final de an. La granița dintre...

HTC DROID DNA este primul telefon cu ecran 1080p disponibil comercial și fiind o premieră stârnește un interes deosebit atât celor pasionați de tehnologie, cât și celor care caută un smartphone pentru achiziție la final de an. La granița dintre phablet și telefon, acest model ar putea defini trendul de design al telefoanelor din 2013: ecran de 5 inch Full HD și dotări puternice. Hai să vedem ce părere au marile site-uri și bloguri tech despre acest nou venit, în primele reviewuri publicate pentru HTC Droid DNA, care costă 200 de dolari la abonament Verizon în SUA pe 2 ani.

1) Review CNET: design superb, dimensiuni uriașe

Cei de la CNET sau mai bine zis redactorul Brian Bennett par fascinați de acest nou model. Ei lauda designul arătos al telefonului de 5 inch și îl numesc pe Droid DNA cel mai bun smartphone produs de HTC în ultima vreme. Se pare că HTC ar fi fost inspirați de designul mașinilor Lamborghini pentru acest look al telefonului și rezultatul este unul care arată futurist. Cu margini mai subțiri decât Samsung Galaxy S3, acest terminal are un feeling premium, datorită butoanelor metalice. Ecranul SLCD 3 1080p are o luminozitate foarte bună, cu detalii excelent și culori foarte vii.

Culorile nu sunt suprasaturate ca la ecranele AMOLED, dar nici nu sar în ochi atât de mult ca la Galaxy S III. și camera de 8 megapixeli primește aprecieri și concluzia CNET este că HTC Droid DNA este un campion, cel mai bun de la Verizon de până acum.

2) Review Engadget: cameră excelentă, procesor foarte bun

Review Engadget: cameră excelentă, procesor foarte bun

Brad Molen de la Engadget are și el o părere foarte bună despre HTC Droid DNA, lăudând în special ecranul, camera și procesorul acestui terminal. Acesta din urmă în tandem cu cei 2 GB RAM duce la rezultate fantastice în benchmark-uri. HTC Droid DNA obține în Quadrant 8028 de puncte, depășind orice alt model Android de pe piață. și scorul din AnTuTu, de 14.474 îl depășește pe cel al lui Galaxy Note II, LG Optimus G și HTC One X+. Durata de viață a bateriei, la un test de forjare este e 6.38 ore, aproape jumătate din viața lui Galaxy Note II. Engadget afirmă și că acest model de telefon are parte de cea mai bună afișare a textului văzută pe vreun ecran de telefon mobil.

Imaginile par "a pluti" deasupra ecranului, iar filmele arată fantastic. Culorile sunt mai naturale și Super LCD 3 este campionul telefoanelor mobile. Engadget vede acest model drept perla coroanei Android, în concluzie.

3) Review The Verge: cel mai bun ecran, baterie slabă, Sense 4+ cu probleme

Review The Verge: cel mai bun ecran, baterie slabă, Sense 4+ cu probleme

Cei de la The Verge și-au făcut o reputație din a fi cârcotași în review-uri și nici aici nu se dezmint, când vine vorba de HTC Droid DNA. Dan Seifert este autorul acestui review și se plânge de 3 aspecte: durata de viață redusă a bateriei telefonului, faptul că HTC Sense 4+ ascunde cele mai bune funcții ale lui Jelly Bean și chiar și unele momente de lag ale telefonului. Editorul recunoaște totuși că ecranul este cel mai bun din clasa sa, designul este subțire și elegant și prezența lui Android 4.1 preinstalat e văzut ca avantaj. Procesorul quad core Snapdragon S4 Pro de 1.5 GHz face echipă bună cu cei 2 GB RAM și deși aceleași dotări le au și LG Nexus 4 și Optimus G, performanțele în benchmark-uri sunt net superioare.

Problemele cu "bâlbâieli" în interfață apar la scrolling, se pare. și totuși, în ciuda rezultatelor de benchmark, The Verge afirmă că la utilizarea zilnică Nexus 4 pare a fi mult mai rapid decât acest model.

4) Review Phone Arena: ecran revoluționar, software excelent

Review Phone Arena: ecran revoluționar, software excelent

Editorul John V. de la Phone Arena pare și el încântat de acest smartphone și mai ales de ecranul de 5 inch, cu rezoluție 1080p, dar și de designul acestui terminal și de profilul său subțire. Este lăudată și calitatea conexiunii 4G LTE, dar și camera de 8 megapixeli. La aspecte negative este amintită capacitatea de stocare de doar 16 GB internă și asta fără slot microSD. Este criticată și lipsa de îmbunătățiri aduse de HTC Sense 4.0+, dar și faptul că butoanele fizice nu ies destul în evidentă pentru a fi apăsate ușor. Calitatea convorbirilor a fost și ea apreciată, cât despre baterie, redactorul Phone Arena se declară mulțumit de cele peste 10 ore de funcționare, în normele obișnuite pentru un model 4G LTE.

HTC Droid DNA este văzut ca un hit pentru perioada de Crăciun, mai ales pentru că are un preț de 200 de dolari la abonament pe 2 ani.

5) Review Gizmodo: hardware excelent, tastatura oribilă

Review Gizmodo: hardware excelent, tastatura oribilă

Brent Rose de la Gizmodo are un review foarte concis pentru acest telefon, abordând diferite puncte de interes legate de smartphone-ul de 5 inch. El lăudă designul și hardware-ul, dar atacă dur tastatura virtuală a terminalului, cu o metodă de predicție textului deloc inteligentă și o aranjare pe ecran deloc intuitivă. Se pare că tastatura nu e deloc precisă și nici interfața HTC Sense 4.0+ nu e apreciată. Gizmodo a realizat și o comparație a mult lăudatului ecran de pe HTC Droid DNA cu alte terminale moderne și se pare că display-ul nu e chiar perfect. Se pare că ecranul are de câștigat pe partea de claritate a imaginii, dar pierde pe partea de luminozitate și acuratețe de reproducere a culorilor.

și camera este criticată, în condiții de luminozitate scăzută, iar pe partea pozitivă este lăudata încărcarea wireless. Telefonul primește calificativul de 4 stele din 5.

Cam acestea sunt review-urile site-urilor de top din segmentul Tech și majoritatea par a aprecia ecranul de nouă generație, deși există și câțiva cârcotași. Baterie este criticată de câțiva dintre revieweri, în vreme ce camere provoacă reacții diferite în funcție de site. Ca de obicei vă invităm să rămâneți pe Mobilissimo.ro, pentru a vedea și varianta noastră de review, atunci când primim terminalul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×