Primul telefon mobil implineste astazi 100 de ani

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.244 ori
<b>Primul telefon mobil implineste astazi 100 de ani</b>Poate ca nu ati auzit de Nathan Stubblefield, dar numele sau capata contur daca aflati ca acesta a jucat un rol crucial in inventarea telefonului mobil, a carui aniversare cu numarul 100 o sarbatorim astazi. In 1908 Stubblefield a avut ideea geniala de a...

Poate ca nu ati auzit de Nathan Stubblefield, dar numele sau capata contur daca aflati ca acesta a jucat un rol crucial in inventarea telefonului mobil, a carui aniversare cu numarul 100 o sarbatorim astazi.

In 1908 Stubblefield a avut ideea geniala de a folosi un sistem de fire si stalpi de mari dimensiuni, plasat in apropierea unei linii feroviare, rau sau aproape de o sosea. Cand un tren, automobil sau vapor calatorea dincolo de zona unde se aflau firele, un transmitator de pe vehicul trimitea un semnal audio catre un receptor cu ajutorul undelor magnetice. Patentul a fost primit de catre domnul Stubblefield in data de 9 mai a acelui an, moment vazut de multi drept prima atestare a unui sistem de comunicatii wireless.

Virgin Mobile sarbatoreste inventia lui Stubblefield dedicandu-i acestuia o serie de pagini web, cu ocazia centenarului. Trebuie sa aflati ca inventia lui Stubblefield nu era chiar una practica, de vreme ce transmitatorul si receptorul erau enorme si deloc portabile. De asemenea, era nevoie de un fir de o lungime considerabila, astfel ca ar fi fost mai practic ca acesta sa lege cele 2 sisteme direct. Este totusi important sa ne amintim de pionerii unei industrii despre care Mobilissimo va ofera vesti zilnic si care evolueaza cel mai rapid la ora actuala.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×