Probleme în înţelegerea dintre Trump şi ZTE: Senatul respinge pactul cu chinezii; Ivanka Trump face profit în China între timp

834 ori
<b>Probleme în înţelegerea dintre Trump şi ZTE: Senatul respinge pactul cu chinezii; Ivanka Trump face profit în China între timp</b>Descoperim astăzi o problemă destul de mare în ceea ce privește înțelegerea încheiată între Donald Trump (președintele SUA) și cei de la ZTE, problemă ce constă în faptul că senatul a respins pactul în cauză. Toate acestea se întâmplă în vreme ce

Exact când credeam că întreaga problemă cu producătorii de telefoane din China versus SUA s-a rezolvat, apare o nouă piedică: Senatul SUA. Acesta ar fi respins ieri înţelegerea dintre Trump şi ZTE, reintrând în vigoare astfel interdicţia impusă chinezilor.

Cu câteva luni în urma ZTE primea interdicţie la procesoare şi alte componente din SUA, teoretic şi la utilizarea lui Android, pentru că furnizase tehnologie unor ţări cu embargo, precum Iran sau Coreea de Nord. După îndelungi parlamentari, Trump şi chinezii au ajuns la o înţelegere, propunând o amendă mai mare şi schimbarea oficialilor ZTE. Senatul nu e de acord totuşi cu acest nou pact, iar legislatorii de la ambele partide se opun.

Donald Trump

(Foto: Independent.co.uk)

"Protejarea joburilor americane" este motivul citat, dar povestea se complică dacă ne uităm mai mult în adâncime. Cei de la The Guardian scriu că Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump a primit drepturi de autor asupra unei serii de produse textile şi pentru bebeluşi în China. Tânăra are propriul business fashion şi produse pentru mamă şi copil, pe care vrea să le vândă în China. Cu câteva zile înainte ca Donald Trump să se răzgândească cu privire la ZTE, Ivanka a primit aprobarea de a folosi respectivele drepturi de autor.

E vorba despre textile, pături pentru copii şi preşuri de baie. Ivanka nu mai este la conducerea companiei, având un rol în administraţia prezidenţială, dar ea obţine în continuare profit. Au apărut acuzaţii de corupţie la aflarea acestei veşti, mai ales că Ivanka are 34 de trademark-uri în China. Produsele de acolo ajung şi în SUA, unde se vând la sume frumuşele.

Deşi Trump a taxat sever tot ce vine din China şi UE, hainele şi textilele au scăpat cumva, deci iarăşi ceva dubios. Comisia de Etică a Casei Albe a început o investigaţie şi poate de aici vine şi reacţia Senatului cu privire la înţelegerea cu ZTE... În toate acestea victima nevinovată este ZTE aş spune.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×