Şi ZTE este interzisă în SUA; Companiile din State au interzis la colaborare cu chinezii

Autor:  | Publicat în:  ZTE 1.034 ori
<b>Şi ZTE este interzisă în SUA; Companiile din State au interzis la colaborare cu chinezii</b>Administrația Trump le-a pus gând rău tutoror companiilor chineze de pe piață, nu doar celor de la Huawei. Astfel, pe lista de firme boicotate se află de acum și ZTE după cum descoperim chiar astăzi. Aparent, firmele americane au interzis

Se pare că nu doar activitatea Huawei este boicotată în Statele Unite, ci şi cea ZTE. Face parte din programul administraţiei Trump de a scădea dependența de firmele chineze şi a scădea şi şansele de a fi spionaţi de chinezi.

Mai nou companiile din SUA nu mai au voie să vândă componente celor de la ZTE, iar motivaţia este că ZTE ar fi livrat tehnologie americană către Iran. Vă reamintesc că la începutul acestui an marii operatorii de telefonie din SUA au primit interdicţia de a vinde cele mai noi telefoane Huawei pe piaţa americană. Ulterior operatorii au avut şi interzis la a cumpăra echipamente de la Huawei şi chiar au fost puse beţe în roate proiectelor 5G. FCC a amenințat și cu tăierea fondurilor pentru operatori.

Acum ZTE suferă aceeaşi soartă, deşi povestea e puţin diferită. ZTE a pledat "vinovat" în cazul ce implică livrarea ilegală de tehnologie americană spre Iran, ţară care are multiple embargouri impuse de americani. Acum ZTE trebuie să plătească o amendă de 890 de milioane de dolari şi va trebui să concedieze 4 oficiali şi să penalizeze alţi 35 angajaţi prin reducerea bonusurilor.

Problema e că decizia a fost luată luna trecută, iar ZTE tot nu a penalizat angajaţii, deşi a afirmat că a făcut-o. Statele Unite văd acest lucru ca un semn de rea credinţă şi de aici vine şi decizia autorităţilor. Problema cea mare e că producătorul seriei Axon are interzis la componente de la firme precum Qualcomm sau Intel. Ca atare trebuie să folosească procesoare de la MediaTek spre exemplu şi nici nu îşi mai poate vinde telefoanele prin operatorii din SUA.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×