Şi ZTE este interzisă în SUA; Companiile din State au interzis la colaborare cu chinezii

1.112 ori
<b>Şi ZTE este interzisă în SUA; Companiile din State au interzis la colaborare cu chinezii</b>Administrația Trump le-a pus gând rău tutoror companiilor chineze de pe piață, nu doar celor de la Huawei. Astfel, pe lista de firme boicotate se află de acum și ZTE după cum descoperim chiar astăzi. Aparent, firmele americane au interzis

Se pare că nu doar activitatea Huawei este boicotată în Statele Unite, ci şi cea ZTE. Face parte din programul administraţiei Trump de a scădea dependența de firmele chineze şi a scădea şi şansele de a fi spionaţi de chinezi.

Mai nou companiile din SUA nu mai au voie să vândă componente celor de la ZTE, iar motivaţia este că ZTE ar fi livrat tehnologie americană către Iran. Vă reamintesc că la începutul acestui an marii operatorii de telefonie din SUA au primit interdicţia de a vinde cele mai noi telefoane Huawei pe piaţa americană. Ulterior operatorii au avut şi interzis la a cumpăra echipamente de la Huawei şi chiar au fost puse beţe în roate proiectelor 5G. FCC a amenințat și cu tăierea fondurilor pentru operatori.

Acum ZTE suferă aceeaşi soartă, deşi povestea e puţin diferită. ZTE a pledat "vinovat" în cazul ce implică livrarea ilegală de tehnologie americană spre Iran, ţară care are multiple embargouri impuse de americani. Acum ZTE trebuie să plătească o amendă de 890 de milioane de dolari şi va trebui să concedieze 4 oficiali şi să penalizeze alţi 35 angajaţi prin reducerea bonusurilor.

Problema e că decizia a fost luată luna trecută, iar ZTE tot nu a penalizat angajaţii, deşi a afirmat că a făcut-o. Statele Unite văd acest lucru ca un semn de rea credinţă şi de aici vine şi decizia autorităţilor. Problema cea mare e că producătorul seriei Axon are interzis la componente de la firme precum Qualcomm sau Intel. Ca atare trebuie să folosească procesoare de la MediaTek spre exemplu şi nici nu îşi mai poate vinde telefoanele prin operatorii din SUA.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×