Procesoarele pe arhitectura ARM de 20nm cu 30% mai rapide; Împing limitele la 3GHz

1.220 ori
<b>Procesoarele pe arhitectura ARM de 20nm cu 30% mai rapide; Împing limitele la 3GHz</b>http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/tag/TSMCFirmele care produc semiconductori, precum&nbsp;TSMC&nbsp;sau&nbsp;Globalfoundries, vor avea primele produse bazate pe arhitectură de&nbsp;20nm&nbsp;în 2014. Acest lucru va duce la lansarea de procesoare ARM...

Firmele care produc semiconductori, precum TSMC sau Globalfoundries, vor avea primele produse bazate pe arhitectură de 20nm în 2014. Acest lucru va duce la lansarea de procesoare ARM noi, mai puternice și mai eficiente din punct de vedere energetic.

​

Noile procesoare, potrivit producătorilor, vor avea o putere mai mare clock-by-clock cu 30%, voi fi mai eficifiente cu 25% și o densitate a tranzistorilor de 1.9 ori mai mare față de generația actuală pe 28nm. Aceste lucruri nu pot decât să ne bucure, consumul de energie este o problemă a generație actuale de chipuri.

Odată cu o eficiență energetică mai mare, vom putea tacta procesoarele la o frecvență mai mare. Dacă generația actuală de vârf, precum Snapdragon 800 a celor de la Qualcomm, bazată pe 28nm poate fi dusă la 2.3GHz, ne așteptăm ca pragul de 3GHz să fie atins în cursul anului viitor; aceată frecvență ne va aduce un nou spor de performanță pe dispozitivele mobile.

Următorul pas este arhitectura pe 14nm. Intel are deja în plan un procesor pe această arhitectură pentru anul 2014. Cei de la Globalfoundries au și ei ca obiectiv lansarea unui astfel de procesor. Viitoarea generație Cortex A50 este și ea pe drum.

Avem foarte multe așteptări pentru anul viitor. Dacă ne gândim cât de puternice sunt procesoarele actuale, ne dăm seama cât de repede avansează tehnologia. Credeți că este prea mult? ați vrea ca progresul să fie în altă direcție?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×