Procesorul Apple A11 Bionic ar oferi performanțe la nivel de MacBook Pro 13 inch aparent

3.138 ori
<b>Procesorul Apple A11 Bionic ar oferi performanțe la nivel de MacBook Pro 13 inch aparent</b>Din câte aflăm astăzi se pare că noul procesor hexa-core regăsit pe trio-ul de smartphone-uri iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X este la fel de puternic precum chipset-ul de pe MacBook Pro în varianta de 13 inch. În cazul în care vă întrebați este vorba

Auzisem la un moment dat că procesorul Qualcomm Snapdragon 835 ar fi ajuns deja la nivelul unui Core i3 de pe PC ca performanţă şi că în următorii ani telefoanele ar putea deveni la fel de puternice precum PC-urile. Un pas mare în această direcţie pare a-l fi făcut Apple prin chipset-ul Apple A11 Bionic de pe iPhone X şi iPhone 8. Aparent ar fi destul de puternic încât să pună în mişcare un MacBook.

Apple A11 Bionic este un chipset hexa core care a trecut prin testul GeekBench recent şi indică o performanţă similară cu cea atinsă de cele mai noi modele MacBook Pro de 13 inch. A11 are un scor single core de 4169 puncte, ceea ce depăşeşte cu mult rivalii Qualcomm, Kirin şi mulţi alţii, dar şi predecesorii Apple A10 şi A10X. Între timp un MacBook Pro de 13 inch ajunge la 4592 puncte în acel test single core.

Nu e o performanţă chiar nouă sau unică, pentru că anul trecut iPhone 7 a obţinut scoruri mai bune în GeekBench decât un laptop MacBook Air. Evident un benchmark este un benchmark şi nu reflectă performanţa din viaţa reală, deci nu putem să ne gândim la o echivalență totală. Totuşi John Poole de la GeekBench e convins că testele sunt autentice.

Asta înseamnă că pe hârtie ai putea transplanta chipset-ul A11 pe un MacBook de 13 inch, înlocuind CPU-ul său Core i5 şi activitatea sau performanța laptop-ului să fie la fel. Evident e absurd să ne gândim la aşa ceva şi benchmark-urile sunt influenţate şi de rezoluţie, de optimizare, de RAM şi de mulţi alţi factori în care nu o să intrăm acum. Ce e cert e că Apple s-a pregătit ca A11 să domine liniştit în 2018, luptând cu Snapdragon 845 şi orice altceva mai propun rivalii Qualcomm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×