Apple achiziționează o companie specializată în dezvoltarea de soluții de încărcare wireless din Noua Zeelandă

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.011 ori
<b>Apple achiziționează o companie specializată în dezvoltarea de soluții de încărcare wireless din Noua Zeelandă</b>iPhone-urile din acest an sosesc și cu tehnologia de încărcare wireless la pachet, o noutate absolută în universul iOS și din păcate nu ce ne așteptam. Telefoanele folosesc același standard Qi Wireless ceea ce înseamnă că avem nevoie de un

Apple caută să își întărească pozițiile în domeniul încărcării wireless, așa că de curând a achiziționat o companie din Noua Zeelandă specializată în dezvoltarea de astfel de soluții și anume PowerbyProxi. Firma a fost fondată în 2007 de antreprenorul Fady Mishriki drept rezultat al unui proiect universitar la Universitatea din Auckland și se ocupă de producția modulelor de încărcare prin inducție magnetică, având în prezent cel mai mic receptor de curent wireless din lume, acesta fiind integrat direct în baterii. 

Fady Mishriki

(Fady Mishriki, fondator PowerbyProxi)

Compania deține mai mult de 300 de brevete pentru tehnologia de încărcare wireless, așa că pare a fi o achiziție destul de importantă. Suma tranzacției nu a fost făcută publică, însă având în vedere costurile fiecărei acțiuni a companiei, se vehiculează o cifră de cel puțin câteva zeci de milioane de dolari. Desigur, apare întrebarea: de ce este importantă această achiziție și ce obținem din asta noi, utilizatorii? 

Dock incarcare wireless

Tehnologia de încărcare prin inducție magnetică (fără cablu) a apărut pe smartphone-uri încă din 2012 pe Nokia Lumia 820, apoi s-a extins pe mai multe smartphone-uri Android. Însă această tehnologie niciodată nu a fost îndeajuns de populară pentru a intra în mase. Mai mult ca atât, în ultimii ani majoritatea producătorilor s-au dezis de Wireless Charging pe smartphone-uri.

Ei bine, zvonul din primăvara lui 2016, care specula că Apple ar urma să introducă Wireless charging în viitorul iPhone, sincer,  m-a entuziasmat chiar și pe mine. Pentru că dacă Apple se apucă de Wireless Charging, sigur și restul producătorilor vor adăuga această tehnologie în device-urile lor. Apple are talentul de a impune trenduri. Aruncați o privire la câte smartphone-uri au linii de antenă similare iPhone-urilor și câți producători au renunțat la portul pentru căști. 

Apple AirPower

Iar pe 12 septembrie 2017 ne-au fost prezentate iPhone 8 și iPhone X care au fix aceeași tehnologie Qi Wireless Charging de acum 5 ani. Eu personal am fost dezamăgit, deoarece atunci când Apple adoptă printre ultimii o oarecare tehnologie, aceasta este deja perfecționată și mult mai eficientă decât la debutul inițial. Unica noutate a fost AirPower-ul care e pur și simplu un Wireless Charger pentru mai multe device-uri Apple. 

Incarcare wireless

Odată cu achiziționarea companiei PowerbyProxi, Apple își propune să dezvolte această tehnologie pentru viitoarele generații. Cel mai probabil tehnologia va fi introdusă în iPad-uri și de ce nu - în Macbook-uri?  Eu când am auzit de Wireless Charging pe iPhone, credeam că îl vom putea încărca măcar de la câțiva centimetri, nu exact ca până acum, lipit de un încărcător.

Deja există start up-uri care dezvoltă cu pași rapizi această idee, ca spre exemplu Pi. Care este un Wireless Charger ce poate încărca 4 smartphone-uri simultan, aflându-se la o distanță de 30cm. Sperăm că și Apple va oferi în viitorul apropiat un dispozitiv cel puțin la fel de impresionant. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×