Producătorii chinezi de smartphone-uri iau cu asalt piețele de peste ocean; Oppo, Huawei și Xiaomi conduc alaiul

3.328 ori
<b>Producătorii chinezi de smartphone-uri iau cu asalt piețele de peste ocean; Oppo, Huawei și Xiaomi conduc alaiul</b>Este deja știut faptul că producătorii chinezi de smartphone-uri doresc să intre serios și pe alte piețe, iar ca o confirmare a acestui lucru sosește astăzi un raport marca DigiTimes Research. Aflăm astfel faptul că firme precum Huawei, Xiaomi, dar și

Cu toate că știam deja despre dorința producătorilor chinezi de smartphone-uri de a se afirma și peste ocean, iată că astăzi un raport marca DigiTimes Research ne reconfirmă acest lucru. Potrivit datelor de aici, companii precum Oppo, Xiaomi și Huawei au desfășurat în ultimul timp campanii agresive de extindere a produselor în piețele de peste ocean, India fiind una dintre țările cheie de pe listă.

Aflăm că Oppo depune eforturi serioase în materie de marketing pentru promovarea smartphone-urilor sale, dar și pentru creșterea producției de terminale în India. Se urmărește totdată și extinderea pe alte piețe din Asia de Nord, Asia de Sud-Est, cât și în Orientul Mijlociu. 

Xiaomi vine în schimb cu o gamă largă de produse în India, de la smartphone-uri, tablete, televizoare, produse smart-home, sau routere. În cel de-al 4-lea trimestru al anului 2016 aceștia au reușit să se claseze pe locul cu numărul 2 în India, drept cel mai mare vânzător de smartphone-uri. De asemenea, s-au pus și bazele unei rețele sociale în Mexic pentru promovarea smartphone-urilor cu MIUI la bord.

Cât despre Huawei, aflăm că această companie a încheiat de curând un parteneriat cu Flex India pentru producerea de smartphone-uri în țara unde populația trece de 1,3 miliarde de persoane. Totodată, Huawei a lansat și un lanț de 200 service-uri în India pentru oferirea de servicii after-sale.

Europa și SUA sunt și ele pe lista celor de la Huawei și ni se dezvăluie că în primul trimestru din 2017, această companie a livrat un total de 29.3 milioane de smartphone-uri la nivel global, devenind astfel cel mai mare producător de terminale mobile din China în această perioadă. Pe locul 2 s-a clasat Oppo cu 23.5 milioane de smartphone-uri livrate global, iar Vivo pe 3 cu 18.1 milioane de produse livrate în T1. 

Se așteaptă ca în trimestrul 2 al anului 2017, producătorii chinezi să livreze un total de 151.8 milioane la nivel global, cifră cu 2.7% mai mică decât cea estimată pentru trimestrul anterior. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×