Producătorii de telefoane încep să micşoreze componentele de smartphone pentru a face loc cipurilor 5G

2.575 ori
<b>Producătorii de telefoane încep să micşoreze componentele de smartphone pentru a face loc cipurilor 5G</b>Anul 2020 va fi anul 5G-ului cu siguranţă, anul în care până şi Apple îşi aruncă pălăria în ring pentru a concura pe această piaţă. Trecerea spre 5G în mainstream e semnalată şi de telefoane 5G cu preţ redus

Anul 2020 va fi anul 5G-ului cu siguranţă, anul în care până şi Apple îşi aruncă pălăria în ring pentru a concura pe această piaţă. Trecerea spre 5G în mainstream e semnalată şi de telefoane 5G cu preţ redus şi terminale 5G midrange, iar acum aflăm că şi designul telefoanelor şi modul de integrare a componentelor vor fi afectate.

Spre exemplu, unul dintre furnizorii cheie de componente pentru Apple,Murata Manufacturing a creat deja versiuni mai mici ale componentelor sale, care ar lăsa loc pentru cipurile 5G. În ultimii ani am tot văzut sacrificii pentru a găzdui baterii mai mari. S-a renunţat la Touch ID şi la jack audio spre exemplu, iar acum trebuie găsit loc pentru antene şi cipuri asociate generaţiei a cincea de conectivitate.

Murata Manufacturing, care apropo nu e doar partener Apple ci şi Huawei a dezvoltat o versiune miniaturală de componentă, conform Nikkei. E vorba despre un capacitor ceramic mulţi stratificat, care ocupă doar o cincime din spaţiul celor actuale, dar are de 10 ori capacitatea de stocare electrică. Acum se discută despre baterii mai mari, pentru că tehnologia 5G e mare consumatoare de energie şi ca atare şi telefoanele respective au nevoie de mai mulţi miliamperi-oră.

Va fi interesant de văzut de unde se taie, cum vor fi amplasate plăcile de bază (probabil Stacked CA la iPhone) şi alte componente se vor micşora şi sacrifica. Samsung probabil va face mişcări pe partea de stocare flash şi RAM, Panasonic la baterii, iar procesoarele oricum erau gata să devină mai mici şi mai performante conform tendinţei din ultimii ani.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×