Qualcomm lansează procesoare octa-core și hexa-core construite pe arhitectura 64-bit; Snapdragon 808 și Snapdragon 810 prezentate astăzi!

1.294 ori
<b>Qualcomm lansează procesoare octa-core și hexa-core construite pe arhitectura 64-bit; Snapdragon 808 și Snapdragon 810 prezentate astăzi!</b>Deși procesoarele octa-core încă nu și-au făcut simțită prezența în număr mare pe terminalele flagship de ultimă generație, iată că cei de la Qualcomm trec la următorul nivel, și anume procesoarele hexa-core. Pe lângă acesta din urmă,...

Deși procesoarele octa-core încă nu și-au făcut simțită prezența în număr mare pe terminalele flagship de ultimă generație, iată că cei de la Qualcomm trec la următorul nivel, și anume procesoarele hexa-core. Pe lângă acesta din urmă, producătorul american de chipuri a anunțat și lansarea unui model octa-core.

Ambele procesoare nou-introduse vor fi construite pe arhitectura 64-bit, tip de procesoare ce au fost introduse pentru prima dată pe un device mobil de către Apple pe al său iPhone 5s. Acest prim procesor hexa-core Qualcomm se va numi Snapdragon 808 și va fi compus din două nuclee A57 și o unitate quad-core A53. De asemenea, acesta va integra un GPU Adreno 418 ce va oferi suport pentru display-uri Quad HD.

Celălalt nou chip introdus de către Qualcomm este o unitate octa-core numită Snapdragon 810 ce va integra 4 nuclee A56 și 4 nuclee A53. Acesta va oferi suport pentru LPDDR4 RAM și va fi susținut de un GPU Adreno 430 care la rândul său va oferi suport pentru 4K.

Printre funcțiile oferite de acestea se numără conectivitate LTE Cat 6 ce permite viteze de până la 300 Mbps și un procesor de imagine dual 14-bit ce va suporta o cameră de până la 55 megapixeli și HDR în timpul filmării. Cu toate acestea, aflăm că noile soluții Qualcomm vor ajunge în smartphone-uri abia în prima jumătate din 2015.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×