Qualcomm Snapdragon 215 este un nou procesor care aduce dotări midrange pe telefoane de buget

899 ori
<b>Qualcomm Snapdragon 215 este un nou procesor care aduce dotări midrange pe telefoane de buget</b>Qualcomm ne-a obişnuit să lanseze procesoare puternice pentru flagship-uri şi mai nou procesoare midrange impresionante din seria 7xx. Nu uită totuşi nici de zona entry level, iar azi a debutat Snapdragon 215, menit să ducă

Qualcomm ne-a obişnuit să lanseze procesoare puternice pentru flagship-uri şi mai nou procesoare midrange impresionante din seria 7xx. Nu uită totuşi nici de zona entry level, iar azi a debutat Snapdragon 215, menit să aducă dotări midrange pe telefoanele de buget.

Astfel de telefoane vor putea începe să aibă camere duale, ecrane cu aspect alungit şi apelare VoLTE. Şi totul la sub 100 de dolari... Snapdragon 215 e gândit pentru telefoanele care costă între 60 şi 130 de dolari, cam asta ar fi ţinta. Avem de-a face cu un CPU quad core 64 bit (pe 28 nm), iar cipsetul e cu 50% mai rapid decât predecesorul Snapdragon 210. E primul CPU 64 bit din gama S200.

Utilizatorul va resimţi asta atunci când deschide aplicaţii sau face trecerea între ele. Nou venitul aduce şi suport pentru aspect 19.9:9 la ecrane şi rezoluţii de 1560 x 720 pixeli. Mai inaugurează în seria 200 şi un procesor dual de semnal de imagine, deci se pot implementa două camere şi efecte Bokeh şi pe telefoanele sub 100 de dolari. Senzori de până la 13 MP sunt de asemenea suportaţi şi captura video Full HD.

Noul CPU include 4 nuclee Cortex-A53 la 1.3 GHz şi un GPU Adreno 308, cu un boost de performanţă de 28% faţă de predecesor. Telefoanele viitoare de buget pot veni cu două module de 8 MP sau unul de 13 MP. Pe partea de conectivitate avem suport WiFi 5 (802.11 ac) şi Bluetooth 4.2, plus suport NFC şi Android Pay. Apeluri dual VoLTE şi EVS sunt de asemenea suportate. Bizar e că avem încărcarea listată doar sub forma de Quickcharge 1.0, în vreme ce predecesorul avea Quick Charge 2.0.

Modemul oferit la pachet este un Qualcomm X5 şi stocarea suportată este tot eMMC 4.5 şi UHS-I microSD, în vreme ce RAM-ul este LPDDR3. Aşteptaţi-vă să vedeţi telefoane cu acest CPU spre final de an şi la început de an 2020. Gândiţi-vă la modele urmașe pentru Nokia 2, handset-uri Alcatel, Wiko sau poate chiar un Moto E viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×