Qualcomm Snapdragon 636 devine oficial, drept un nou procesor midrange, bazat pe tehnologie de 14 nm; Debutează și un modem 5G

1.539 ori
<b>Qualcomm Snapdragon 636 devine oficial, drept un nou procesor midrange, bazat pe tehnologie de 14 nm; Debutează și un modem 5G</b>Gigantul american Qualcomm a anunțat astăzi lansarea unui nou procesor din zona mid-range, model numit Qualcomm Snapdragon 636. Acesta este realizat pe baza procesului de 14nm și pe partea de grafică ni se oferă aici soluția Adreno 509

Qualcomm Snapdragon 636 este cel mai nou procesor anunţat oficial de către producătorul american şi destinat terminalelor midrange. Deja Snapdragon 630 era popular pe unele telefoane, precum ASUS ZenFone 4, iar acum primeşte o versiune derivată, de 14 nm.

La pachet cu acest debut a venit şi cel al chipset-ului de modem Snapdragon X50, care oferă chiar suport 5G. Nu e de mirare deci că anunţurile au venit în cadrul lui 4G/5G Summit. Noul chipset este realizat pe baza procesului de producţie FinFet de 14 nm. De remarcat că în ciuda faptului că Snapdragon 630 are core-uri Cortex A53, acest nou venit optează pentru core-uri custom Kryo 260.

Qualcomm afirmă că noul CPU vine cu suport pentru ecrane ultra Wide Full HD+ şi Assertive Display. Un upgrade se produce şi la nivel de GPU, la Adreno 509, care oferă un salt de performanţă de 10% faţă de predecesor. Pe partea de conectivitate celulară avem modemul LTE Snapdragon X12, cu viteze de download de până la 600 Mbps. Pentru procesarea de imagini există un ISP Qualcomm Spectra 160 14 bit, cu suport pentru senzori de până la 24 MP, cu zero shutter lag. Platforma Snapdragon 636 se livrează de luna viitoare.

Între timp modemul Snapdragon X50 e pregătit pentru primele teste cu terminale 5G, oferind viteze de download de până la 1 Gbps. Disponibilitatea comercială vine de abia în 2019.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×