Qualcomm Snapdragon 8150 ar putea veni sub numele Snapdragon 855; "Snapdragon 865" este de asemenea în cărţi

944 ori
<b>Qualcomm Snapdragon 8150 ar putea veni sub numele Snapdragon 855; "Snapdragon 865" este de asemenea în cărţi</b>Fix când credeam că Snapdragon 8150 este numele bătut în cuie de către Qualcomm pentru viitoril cipset mobil, iată că pe ultima sută de metri apar alte denumiri în ecuație. Se vorbește acum că procesorul ar putea sosi pe piață drept SD855

După o bună perioadă de timp în care viitorul procesor flagship de la Qualcomm a aparut pe web sub numele de Snapdragon 8150, azi se schimbă lucrurile. Se pare că numele ales oficial ar fi altul şi aflăm asta fix în pragul lansării sale din Hawaii, de pe 4 decembrie.

Samsung a anunţat deja cipsetul rival Exynos 9820, care ar trebui să îi fie alternativa noului Snapdragon pe Galaxy S10. Qualcomm Snapdragon 8150 se afla deja pe un device anunţat deja, pliabilul FlexPai care vedea lumina zilei la început de lună. Sursele celor de la PCMag scriu că procesorul cel nou se va numi până la urma Snapdragon 855, cum era previzibil şi logic.

Un salt de branding 8xx, similar cu trecerea de la modemul Snapdragon X24 la X50 e posibil, dar ce e clar e că a picat varianta "Snapdragon 8150". Roland Quandt confirmă la rândul său scăparea, afirmând şi că Snapdragon 865 e deja în cărţi şi se lucrează la el. Acest CPU ar veni la pachet cu un modem Snapdragon X55 5G şi va vedea lumina zilei în trimestrul 3 din 2019.

Snapdragon 855 va fi limitat la conectivitate 4G şi nu e foarte clar ce setup va avea. Se discută despre 3 cluster-uri de nuclee sau două cluster-uri principale şi unul super high power pentru jocuri şi activitati solicitante. Am avut si benchmarkuri deja aici. Qualcomm ar mai pregăti încă un CPU pentru laptopurile cu Windows, sub numele de cod intern "sm8180".

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×