Relația dintre Google și Huawei este mai strânsă decât credeam; Marele G a oferit chinezilor un laborator propriu în timpul dezvoltării lui Nexus 6P

1.819 ori
<b>Relația dintre Google și Huawei este mai strânsă decât credeam; Marele G a oferit chinezilor un laborator propriu în timpul dezvoltării lui Nexus 6P</b>Atunci când Google a luat apărarea celor de la Huawei în momentul plasării chinezilor pe "lista neagră" ne gândeam că a făcut asta în special de teama de a pierde contractul de licențiere Android pentru milioane

Atunci când Google a luat apărarea celor de la Huawei în momentul plasării chinezilor pe "lista neagră" ne gândeam că a făcut asta în special de teama de a pierde contractul de licențiere Android pentru milioane de smartphone-uri vândute la nivel global. Într-adevăr acesta era unul dintre motive, dar azi descoperim că la mijloc se află și alte elemente potrivit unui raport proaspăt dezvăluit de către publicația The Information.

Pe această cale aflăm că Google a lucrat alături de Huawei la dezvoltarea unei boxe Google Assistant, dar și că în 2015 marele G le-a oferit chinezilor un laborator propriu în cadrul Googleplex atunci când cele două părți colaborau pentru dezvoltarea smartphone-ului Nexus 6P. S-a lucrat împreună la camerele foto și display, iar cele două echipe au ajuns atât de apropiate încât luau și masa împreună aparent. 

Ce-i drept acestea nu sunt acuzații ce i se pot aduce gigantului Google, companie ce a colaborat cu mulți parteneri din zona smartphone la crearea unor diverse produse. Totuși, există un detaliu menționat în acest raport ce pare a sugera că între Huawei și Google este ceva mai mult decât o simplă colaborare. Este vorba despre planurile acestora de dezvoltare a unui motor de căutare cenzurat special pentru China.

Proiectul ar fi fost anulat între timp și descoperim că în această săptămână nimeni altul decât Donald Trump a declarat faptul că relația strânsă avută de Google cu guvernul chinez ar putea reprezenta o amenințare pentru siguranța națională a SUA. Ceva este la mijloc și rămâne de văzut ce se va întâmpla din 19 august atunci când licența temporară acordată Huawei pentru a continua actualizarea telefoanelor Android va expira.

Va băga iar Google mâna în foc pentru Huawei în cazul în care Trump nu este de acord cu parteneriatul dintre cele două companii? Nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem cum evoluează lucrurile. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×