Huawei primește o licență temporară pentru a livra update-uri software Android către telefoanele din portofoliu

2.971 ori
<b>Huawei primește o licență temporară pentru a livra update-uri software Android către telefoanele din portofoliu</b>Ultimele câteva zile au fost marcate la nivel global de către interdicția Guvernului SUA asupra companiilor de origine chineză, Huawei fiind desigur cap de listă aici. Am descoperit faptul că Google a decis să suspende

Ultimele câteva zile au fost marcate la nivel global de către interdicția Guvernului SUA asupra companiilor de origine chineză, Huawei fiind desigur cap de listă aici. Am descoperit faptul că Google a decis să suspende colaborarea cu Huawei, oprind totodată licențierea a 3 servicii esențiale Android dezvoltate de către Google și anume Gapps, Google Play Store și Google Services. Ce înseamnă asta mai exact pentru Huawei este că în perioada următoare nu va mai putea lansa pe piață terminale certificate Google care să ruleze Android.

Se aduce în discuție un sistem de operare numit Hongmeng OS pe care firma chineză l-ar fi pregătit într-o situație critică precum aceasta, iar acum aflăm și cât timp vor mai primi telefoanele Huawei și Honor actualizări pentru Android-ul Google. Descoperim că Guvernul SUA a decis să acorde o licență temporară de 3 luni, timp în care Huawei va putea livra update-uri software și patch-uri de securitate către terminalele disponibile pe piață înainte de data de 16 mai 2019.

Licența expiră pe data de 19 august 2019 și Huawei ar putea alege să meargă pe ruta folosirii unei versiuni open-source Android fără serviciile Google preinstalate. Declarația de mai sus referitoare la faptul că doar terminalele disponibile pe piață înainte de data de 16 mai vor mai putea primi update-uri ne face să ne întrebăm ce se va întâmpla cu seria Honor 20 care se lansează astăzi..

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×