Lovitură de grație pentru Huawei: ARM taie legăturile cu firmele chineze, pune în pericol linia HiSilicon

3.579 ori
<b>Lovitură de grație pentru Huawei: ARM taie legăturile cu firmele chineze, pune în pericol linia HiSilicon  </b>Huawei tocmai a primit o lovitură chiar mai mare decât cea legată de Google Play Services/Play Store. Se pare că ARM a trimis un memo angajaților, prin care anunță tăierea legăturilor comerciale cu firmele chineze

Huawei tocmai a primit o lovitură chiar mai mare decât cea legată de Google Play Services/Play Store. Se pare că ARM a trimis un memo angajaților, prin care anunță tăierea legăturilor comerciale cu firmele chineze, în prima fază cu al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Compania chineză în cauză își produce singură procesoarele și alte cipuri prin filiala HiSilicon. Problema e că cipseturile Kirin sunt bazate pe arhitectură ARM, iar dacă ARM nu își dă permisiunea, atunci un procesor ca Kirin 980 nu va mai putea fi produs. A fost chiar un CPU special, fiind primul care a inaugurat nucleele ARM Cortex A76.

Britanicii de la ARM Holding taie imediat legăturile cu gigantul chinez, iar BBC scrie că această firmă folosește brevete cu origine americană, de aici și problema cu Huawei și interdicția lui Trump. Huawei are deja componente de rezervă pe 3 luni, dar pierderea acordului cu ARM pune în pericol producția de chipseturi pentru terminale viitoare.

Asta se întâmplă fix când se pregătea de lansare Kirin 985/Kirin 990, procesorul care va ajunge pe Mate 30 Pro. Dacă Huawei a lucrat 6 ani la o alternativă pentru Android, lucrurile sunt grele spre imposibile când vrei alternative la cipuri. Huawei și China continuă să nu reacționeze cu măsuri anti americane la aceste atacuri, dar credem că un răspuns va veni în curând. Pasivitatea lor e fantastică și personal consider că ar putea lovi în Apple, dar e o sabie cu 2 tăișuri.

Compania chineză e fără soluții când vine vorba de CPU, pentru că mai toate procesoarele de mobile sunt pe bază de nuclee ARM. Doar Intel e alternativa, dar și ei au interdicție să lucreze cu chinezii.  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×