Războiul legal dintre Apple și Qualcomm ajunge la final; Cele două companii încheie un armistițiu

914 ori
<b>Războiul legal dintre Apple și Qualcomm ajunge la final; Cele două companii încheie un armistițiu</b>În ultimii ani scena tech globală a fost marcată și de către războiul legal dintre Apple și Qualcomm, companii de origine americană care s-au luptat în instanță pentru roialități neplătite și încălcări de brevet

În ultimii ani scena tech globală a fost marcată și de către războiul legal dintre Apple și Qualcomm, companii de origine americană care s-au luptat în instanță pentru drepturi de autor neplătite și încălcări de brevete. Am avut multe răsturnări de situație și în decembrie anul trecut se ajungea chiar la interzicerea vânzărilor de terminale iPhone în Germania din cauza unui brevet Qualcomm încălcat de către compania din Cupertino.

De-a lungul anilor Qualcomm a dat în judecată Apple pentru recuperarea unor sume de bani datorate pentru drepturi de autor pentru soluții tech, în vreme ce Apple îi acuza pe cei de la Qualcomm pentru practicarea unor prețuri injuste pentru tehnologii esentiale. Ambele companii au avut parte de victorii în diferite instanțe de judecată iar acum am ajuns în final la un armistițiu.

Suntem informați că Apple și Qualcomm au încehiat un acord de licențiere pe o perioadă de 6 ani ce intră în vigoare de la 1 aprilie, cu posibilitatea de extindere ulterioară pentru extra 2 ani. Acordul implică și furnizarea de cipuri Qualcomm pentru câțiva ani către compania din Cupertino, Apple urmând a realiza o plată către Qualcomm.

Unele raporturi recente indicau faptul că Apple și furnizorii săi urmăreau obținerea unei sume de aproximativ 30 miliarde de dolari din partea Qualcomm, dar iată că în final compania lui Tim Cook a fost cea care a făcut o plată către Qualcomm pentru rezolvarea disputelor din instanță.

Qualcomm

Aparent un motiv care a împins ambele companii de la spate către un armistițiu a fost și numărul mare de procese deschise în diferite țări una contra celeilalte, procese foarte costisitoare care acum sunt de domeniul trecutului. Înțelegerea de față ne dă speranțe că Apple va lansa mai devreme un iPhone cu 5G, asta după ce anterior existau vești cum că atât Qualcomm cât și Samsung respingeau cererea de licitare Apple pentru modemuri 5G.

Ca un fapt divers aflăm că la scurt timp de la confirmarea acordului dintre cele două companii americane, acțiunile Qualcomm au înregistrat o creștere spectaculoasă de 23%. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×