Sailfish X OS este acum disponibil pentru Sony Xperia X; costă 49.90 euro și nu toate funcțiile sale sunt active

2.919 ori
<b>Sailfish X OS este acum disponibil pentru Sony Xperia X; costă 49.90 euro și nu toate funcțiile sale sunt active</b>După o lungă perioadă de așteptare iată că sistemul de operare Sailfish OS dezvoltat de către echipa Jolla, este acum disponibil pentru smartphone-ul Sony Xperia X. Acesta nu vine gratis, având un preț de 49 euro pe care clienții doritori trebuie

Finlandezii de la Jolla au ceva de anunțat astăzi și nu, nu este vorba despre un smartphone. Vorbim despre debutul sistemului de operare Sailfish OS pe smartphone-ul Sony Xperia X. Pachetul software nu este gratis, așa că doritorii vor avea de plătit suma de 49.90 euro (TVA inclus) pentru a putea instala acest OS pe smartphone-ul deținut. Va fi disponibil la un soi de precomandă din 27 septembrie în Europa, iar din 11 octombrie va fi livrat.

Pentru suma de 50 euro nu veți primi prea multe lucruri, asta pentru că primul release software nu va suporta toate funcțiile obișnuite de pe un smartphone. Vom avea probleme cu senzorii (barometru, pedometru), conectivitatea Bluetooth, cu scanner-ul de amprente, dar și cu Radio FM.

Aflăm că publicul ce comandă acest OS numit Sailfish X vor primi un tool de instalare, cu toate ca inițial aceștia vor avea nevoie de un PC cu Linux la bord pentru a instala sistemul de operare pe al lor Xperia X. Ce mai trebuie știu este faptul că Sailfish X va rula numai și numai pe variantele unlocked Xperia X (single-SIM). 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×