Samsung anunță scăderi de profit pentru trimestrul 4 al anului 2013

Autor:  | Publicat în:  Samsung 974 ori
<b>Samsung anunță scăderi de profit pentru trimestrul 4 al anului 2013</b>După ce am văzut rezultatele financiare ale celor de la Nokia ieri, astăzi aruncăm o privire peste performanțele Samsung pe trimestrul 4 al anului 2013. Compania a anunțat că profitul operațional a scăzut cu 18.2% față de trimestrul anterior...

După ce am văzut rezultatele financiare ale celor de la Nokia ieri, astăzi aruncăm o privire peste performanțele Samsung pe trimestrul 4 al anului 2013. Compania a anunțat că profitul operațional a scăzut cu 18.2% față de trimestrul anterior și cu 6% față de trimestrul 4 din 2012.

Vânzările au crescut totuși cu 0.3% față de trimestrul anterior, o creștere totuși mică având în vedere faptul că ultimul trimestru e cel al sărbătorilor de iarnă. Profitul net Samsung pe ultimele 3 luni a fost cu 3.7% mai mare decât cel din 2012 și rețineți că toate cifrele de mai sus înglobează electronicele și electrocasnicele companiei.

Secțiunea de terminale mobile a înregistrat un declin în vânzări de 9% față de trimestrul 3 2013 și 18% în profit operațional. Printre motivele menționate de Samsung pentru scădere se număra cheltuielile mari pentru marketing și o serie de bonusuri mari acordate în cadrul companiei la final de an.

Samsung avertiveaza rivalii în zona de handseturi că în 2014 lupta va fi mai acerbă și că acest an va crește cererea de terminale cu LTE.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×