Samsung ar putea pierde titlul de producător numărul 1 de smartphone-uri în trimestrul 4 din 2017, în faţa celor de la Apple

Autor:  | Publicat în:  Samsung 2.046 ori
<b>Samsung ar putea pierde titlul de producător numărul 1 de smartphone-uri în trimestrul 4 din 2017, în faţa celor de la Apple</b>Potrivit unor vești sosite online se pare că există o mare probabilitate ca Samsung să piardă titlul de producător numărul 1 în zona smartphone în acest trimestru 4. Compania ce va fura locul sud-coreenilor este nimeni alta decât Apple

Samsung a dominat până acum piaţa smartphone în 2017, plasându-se pe locul întâi în topul producătorilor de smartphone-uri în trimestrele 1, 2 şi 3 în acest an. Conform experţilor lucrurile s-ar putea schimba puţin în trimestrul 4, când sunt şanse ca Apple să ia locul sud coreenilor.

Raportul cel nou vine de la TrendForce şi îi prezintă pe cei de la Samsung în mare risc de a pierde din imagine. Estimările arată că producţia globală de smartphone-uri va atinge maximul său în trimestrul 4 al acestui an, ajungând la 425 de milioane de unităţi. Acest număr reprezintă o creştere de 6.3% faţă de anul trecut. Livrările pentru întreg anul 2017 vor ajunge la 1.46 miliarde de unităţi.

În mod interesant Samsung este în afara trendului, maximul producţiei sale smartphone fiind deja atins în trimestrul 3 şi urmând să scadă în T4. Samsung a livrat 81 de milioane de telefoane în precedentele 3 luni, având o cotă de piaţă de 24.5%. Urmează o scădere la 77 de milioane de unităţi în T4, ceea ce e bizar dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că în perioada sărbătorilor vânzările ar trebui să crească, nu să scadă.

Cert e că dacă cifrele sunt reale atunci Samsung ajunge la cota de piaţă de 18.2%. Apoi intră în ecuaţie Apple, cu o cotă de piaţă prezisă la 19.1% şi livrări de 81 de milioane de unităţi în ultimele 3 luni din 2017, cu iPhone X reprezentând 33% din total. Greu de zis dacă se vor atinge aceste numere, mai ales cu producţia problematică a lui iPhone X, dar am văzut şi surprize mai mari de-a lungul timpului, precum Huawei depăşind Apple în această vară.

Bătălia din trimestrul 4 va fi dură, asta e sigur.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×