Huawei reușește un lucru ce părea imposibil; depășește Apple la vânzări și ocupă locul 2 în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume

3.103 ori
<b>Huawei reușește un lucru ce părea imposibil; depășește Apple la vânzări și ocupă locul 2 în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume</b>Cine s-ar fi gândit acum câțiva ani la posibilitatea ca Huawei să ocupe locul 2 în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume? Ei bine, imposibilul a devenit posibil în acest trimestru 3 din 2017 când firma asiatică depășsește Apple

La începutul lunii trecute vă vorbeam și despre posibilitatea ca în trimestrul 3 al acestui an să vedem o schimbare inedită în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume. Era vorba despre plasarea Huawei pe locul cu numărul 2 în acest clasament, lucru ce se și înfăptuiește. Datele adunate de către firma de research Counterpoint confirmă performanța celor de la Huawei și grafice detaliate aveți mai jos.

Huawei

Ni se comunică faptul că Huawei a depășit Apple la numărul de smartphone-uri livrate la nivel global în lunile iunie și august, detaliu ce poate fi remarcat și în imaginea pusă la dispoziție mai sus. Oficialii Counterpoint vorbesc despre acest eveniment ca fiind un punct de reper semnificativ pentru Huawei, cel mai mare producător chinez de smartphone-uri cu prezență globală în continuă creștere.

Este un merit pe care compania asiatică îl pune pe seama evoluției din ultimii 3-4 ani de pe această piață, perioadă în care au fost realizate investiții majore în departamentelul R&D și cel de producție și în care am asistat la campanii agresive de marketing și la extinderea canalelor de vânzare a terminalelor mobile. 

Top 10

Cu toate că această plasare pe locul 2 în topul celor mai mari producători de smartphone-uri este un lucru temporar, asta datorită faptului că majoritatea clienților amâna achiziția de terminale iPhoneașteptând noua generație, firma de research crede că situația de față nu face decât să ne confirme puterea celor de la Huawei și posibilitatea ca într-o zi să își asume cu mai multă tărie acest loc 2. 

În altă ordine de idei, ni se prezintă și un top al celor mai bine vândute smartphone-uri din luna iulie a acestui an, topul fiind compus din iPhone 7, iPhone 7 Plus și Oppo R11. Huawei nu are nici un model în acest clasament și asta se întâmplă aparent datorită portofoliului mare de terminale căruia îi lipsește un device "erou". Totuși, această diversitate de modele îi ajută pe cei de la Huawei să lupte pe multiple fronturi și să contribuie la recunoașterea brandului global. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×