Samsung ar testa o variantă de procesor Exynos 8895 de 10 nm, ce poate ajunge la 4 Ghz; Chipsetul lui Galaxy S8?

987 ori
<b>Samsung ar testa o variantă de procesor Exynos 8895 de 10 nm, ce poate ajunge la 4 Ghz; Chipsetul lui Galaxy S8?</b>Am aflat deja faptul că următorul smartphone din seria Galaxy S va fi lansat cel mai probabil doar într-o variantă cu display curbat, și asta pentru că popularitatea acestor versiuni s-a dovedit a fi foarte mare comparativ cu cererea de modele standard,

Dacă unii se pot declara dezamăgiţi că Samsung a inclus acelaşi CPU Exynos sau Snapdragon de pe Galaxy S7 şi pe Note 7, fiţi siguri că pregătirile pentru următoarea generaţie de chipset pentru S8 sunt în curs. Azi aflăm de existenţa unui CPU Exynos tare interesant, de 10 nm.

Samsugn Exynos 8895

E vorba despre aşa numitul Exynos 8895, bazat pe procesul de producţie de 10 nm şi sosind cu o creştere de 30% a performanţei faţă de Exynos 8890, chipsetul de pe unele versiuni ale lui S7/Note 7. Variantele de test ale noului chipset ar fi fost tactate până la 4 GHz, dar e posibil să fie limitate în varianta destinată pieţei.

Apar evident îngrijorări cu privire la consum când ne gândim la atâta putere de calcul, dar nu e cazul să ne facem griji totuşi, pentru că arhitectura de 10 nm promite şi o creştere a eficienţei de consum. Exynos 8895 ar avea acelaşi consum la 4 GHz ca şi un Snapdragon 830 la 3.6 GHz în testele preliminare. Rămâne de văzut cum stăm cu temperatura şi dacă e vreun risc de supraîncălzire.

Nimic nu e confirmat încă 100% şi de abia la final de an, sau la început de 2017 vom vedea mai multe informaţii. Acest chip e aşteptat pe Samsung Galaxy S8 în 2017.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×