Samsung confirmă faptul că procesorul Snapdragon 820 folosește procesul său de producţie de 14 nm de generație a doua

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 796 ori
<b>Samsung confirmă faptul că procesorul Snapdragon 820 folosește procesul său de producţie de 14 nm de generație a doua</b>Ştiam că Samsung a avut o implicare mare &icirc;n proiectul legat de procesorul Qualcomm Snapdragon 820, cei de la Qualcomm dorind să evite problemele chipsetului de generaţie trecută. Expertiză Samsung le-ar fi adus (teoretic) şi o exclusivitate...

Ştiam că Samsung a avut o implicare mare în proiectul legat de procesorul Qualcomm Snapdragon 820, cei de la Qualcomm dorind să evite problemele chipsetului de generaţie trecută. Expertiză Samsung le-ar fi adus (teoretic) şi o exclusivitate până în aprilie, iar azi avem şi o confirmare a colaborării.

Samsung a confirmat oficial că noul chipset Qualcomm e bazat pe procesul său de producţie de 14 nm de generaţie a doua, sud corenii pornind la rândul lor producţia în masă a CPU-urilor bazate pe această tehnologie. Noul proces de producţie foloseşte conceptul de LPP (Low Power Plus), care creşte performanta şi îmbunătăţeşte eficientă de consum a chipului.

Rezultatul e o creştere de viteză cu 15% şi o scădere de consum cu 15% faţă de precedentul proces de 14 nm folosit pe Exynos 7 Octa. Procesoarele rezultate vor ajunge nu doar pe terminale mobile, ci şi pe device-uri din cadrul sistemelor Internet of Things. Seria Samsung Exynos 8 Octa va folosi aceeaşi tehnologie de nouă generaţie, 14 nm LLP.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×