Samsung domină Australia pe piața mobilă, chiar și după interdicția provocată de Apple

1.068 ori
<b>Samsung domină Australia pe piața mobilă, chiar și după interdicția provocată de Apple</b>Samsung pare a fi un brand foarte iubit în Australia, de aceea a fost o mare lovitură atunci când procesul Apple pe bază de brevete a dus la interdicția locală a tabletei Galaxy Tab 10.1. Până la urmă totul s-a terminat cu bine, Samsung a...

Samsung pare a fi un brand foarte iubit în Australia, de aceea a fost o mare lovitură atunci când procesul Apple pe bază de brevete a dus la interdicția locală a tabletei Galaxy Tab 10.1. Până la urmă totul s-a terminat cu bine, Samsung a câștigat apelul și acum vinde fără probleme tableta sa de 10 inch pe continentul cangurilor. Ba mai mult de atât, compania este pe primul loc la piața mobila locală.

Aceasta ascensiune se face în detrimentul celor de la Apple, aflați acum pe locul 2. Cifrele IDC arata că Android are o cotă de 49% din întreaga piața smartphone din Australia, în vreme ce Apple iOS se afla la doar 36% din piață. Analistul Yee-Kuan Lau de la IDC afirma că Samsung a profitat de scăderea livarilor de terminale iPhone 4 în acea zonă a globului, pe măsură ce iPhone 4S se pregătea de lansare în Noua Zeelandă. Astfel, modele precum Galaxy S II sau Galaxy 5 au ajuns foarte populare în această țară.

Aceiași specialiști afirma că există o modificare în cererea consumatorilor și o preferință pentru smartphone-urile Android low cost în defavoarea feature phone-urilor, cel puțin în Australia și Noua Zeelandă. Dacă Android începe să domine și segmentul low end atunci Nokia are o mare, mare problemă, aceasta fiind sursa sa principală de venit... între timp nu pot decât să îi felicit pe cei de la Samsung pentru că domina Australia și asta după ce au fost goniți de pe piața locală de procesul Apple.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×