Samsung estimează profituri excelente pentru trimestrul 4 din 2016, în ciuda retragerii lui Note 7

1.276 ori
<b>Samsung estimează profituri excelente pentru trimestrul 4 din 2016, în ciuda retragerii lui Note 7</b>În ciuda retragerii lui Galaxy Note 7 de pe piață, se pare că sud-coreenii de la Samsung estimează profituri excelente pentru trimestrul cu numărul 4 din 2016. Acest succes pare a se datora modelelor Galaxy S7 și S7 Edge care în perioada

Au trecut aproximativ 3 luni de când Samsung a retras phabletul Galaxy Note 7, ce pare acum o amintire urâtă pentru sud coreeni, dar aparent nu atâta de gravă încât să le afecteze profiturile pe 2016. Mai mult decât atât, compania a anunţat că se aşteaptă la o creştere a profitului operaţional estimat pentru finalul anului 2016.

E vorba despre trimestrul 4, care include perioada sărbătorilor de iarnă, când marii producători de telefoane au de obicei vânzări ridicate. Cu Galaxy S7 şi S7 Edge mai ieftine pe final de an şi ele fiind practic singura variantă de flagship în lipsa lui Note 7, e clar că telefoanele s-au vândut bine de Crăciun. Estimările pentru perioada T4 2016 indică un profit consolidat operaţional de aproximativ 7.2 miliarde de dolari.

Suma e clar mai mare decât cele 5.2 miliarde de dolari înregistrate în ultimele 3 luni din 2015. Motivul e simplu, Samsung având telefoane midrange excelente în 2016, fie că e vorba despre terminalele Galaxy A 2016, sau modelele din gama Galaxy J, la care se adăugă şi flagshipurile din 2015, încă solide şi devenite si mai accesibile. Retragerea lui Note 7 a fost doar o sincopă într-un an de altfel foarte profitabil şi criza a fost bine administrată de sud coreeni.

Urmările sale negative au fost resimţite doar în trimestrul 3 şi atât. Atunci Sammy pierdea o treime din cash şi înregistra doar 4.4 miliarde de dolari profit, faţă de predicţiile de 6.6 miliarde. Revenind la trimestrul 4 de anul trecut, dacă se confirmă cifrele, atunci ar fi cel mai mare profit de final de an din 2013 încoace. Şi cu un Galaxy S8 ce se anunţă o revenire în forţă, 2017 nu poate decât să aducă creştere.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×