Samsung înregistrează o scădere serioasă de venituri şi cotă de piaţă în trimestrul 3, după problemele lui Note 7

1.006 ori
<b>Samsung înregistrează o scădere serioasă de venituri şi cotă de piaţă în trimestrul 3, după problemele lui Note 7</b>Pe seama problemelor întâmpinate cu phablet-ul Galaxy Note 7, cei de la Samsung iată că înregistrează o scădere importantă de venituri și cotă de piață - lucru ce are de-a face cu toți acei bani cheltuiți de către companie pentru programul de înlocuire și

Divizia Mobile a celor de la Samsung a înregistrat un picaj serios de venituri şi de cotă de piaţă în ultimul trimestru, după cum arată cifrele oficiale dezvăluite de compania sud coreeană azi. Era de aşteptat să vedem repercusiuni la acest nivel după problemele lui Galaxy Note 7 cu bateria sa explozivă şi retragerea ulterioară a milioane de unităţi ale phabletului.

Venituri Samsung

Veniturile Samsung pe trimestrul 3 au scăzut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând totuşi la un respectabil 42 de miliarde de dolari. Veniturile operaţionale au scăzut cu 30% totuşi, la 4.6 miliarde dolari. Problema cea mare e că veniturile operaţionale ale secţiunii Mobile au fost de doar 87.9 milioane de dolari, o scădere cu 96% faţă de anul trecut. Cota de piață a ajuns de la 23% in Q3 2015 la 20% acum, adică la nivelul finalului de an 2014. De remarcat totuși că Samsung e în continuare pe locul intai în zona smartphone. 

Analiştii se aşteaptă ca Samsung să piardă miliarde bune de dolari în trimestrul 3 şi 4 al acestui an, în urma retragerii lui Note 7 şi a reputaţiei afectate. Samsung a livrat în jur de 75 de milioane de smartphone-uri în ultimele 3 luni, cu 10% mai puţin faţă de cele 83.8 milioane de unităţi în Q3 2015 şi de asemenea cele mai slabe vânzări Sammy din ultimii 2 ani.

E interesant că de problemă nu a profitat Apple, care la rândul său a picat în cota de piaţă de la 14 la 12%, ci mai degrabă producătorii din China. Galaxy S8 are nevoie acum mai mult ca oricând să fie un produs genial, poate chiar... perfect.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×