Samsung înregistrează cel mai mare salt de profit din ultimii 3 ani, în ciuda problemelor cu Note 7

1.978 ori
<b>Samsung înregistrează cel mai mare salt de profit din ultimii 3 ani, în ciuda problemelor cu Note 7</b>În ciuda problemelor majore pe care phablet-ul Galaxy Note 7 le-a creat sud-coreenilor de la Samsung, se pare că firma a înregistrat cel mai mare salt de profit din ultimii 3 ani. Rezultatele financiare au fost făcute publice fix la începutul acestei

Samsung a anunţat la începutul acestei săptămâni cel mai mare salt de profit din ultimii 3 ani, inregistrat in ultimele luni din 2016, dovedind că problemele cu Note 7 nu i-au afectat chiar atât de grav la nivel financiar. Se pare că profiturile sud coreenilor au crescut cu 50% faţă de anul anterior, ajungând la 7.92 miliarde de dolari (profit operaţional).

Veniturile totale au fost de 44.6 miliarde de dolari, iar cifrele menţionate aici sunt doar pentru trimestrul 4 al anului trecut. Recordurile se datorează în special secţiunii care produce memorie de la Samsung, dar şi panouri pentru ecran. Veniturile lor combinate au crescut cu 77%, la 4.25 miliarde de dolari. În ce priveşte întreg anul 2016, Samsung a atins un profit operaţional de 25.11 miliarde de dolari, cu venituri de 173.36 miliarde obţinute.

Asta înseamnă o creştere de 11% faţă de 2015 în cazul profitului operaţional şi cu 0.5% în cazul veniturilor totale. Estimările arată că scandalul Note 7 au costat Samsung 5 miliarde de dolari, dar aspectul pozitiv al acestei retrageri a fost creşterea de vânzări de modele Galaxy S7. Secţiunea Mobile a avut scădere de vânzări cu 2% faţă de anul anterior, iar profitul a scăzut cu 60% totuși.

Scopul pentru 2017 este de a pune mai mare accent pe zona auto, pe inteligența artificială şi în general pe lansarea de produse mai inteligente. Primul trimestru din 2017 are predicţii negative, cererea fiind slabă pentru telefoane şi tablete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×