Samsung Galaxy Note 10 are producţia afectată de disputa Japonia - Coreea de Sud

1.035 ori
<b>Samsung Galaxy Note 10 are producţia afectată de disputa Japonia - Coreea de Sud</b>Unul dintre subiectele prea puţin acoperite de presă în ultima vreme este disputa Japonia - Coreea de Sud. Cele două ţări sunt protagonistele unei dispute comerciale similare cu cea SUA - China, iar producţia lui

Unul dintre subiectele prea puţin acoperite de presă în ultima vreme este disputa Japonia - Coreea de Sud. Cele două ţări sunt protagonistele unei dispute comerciale similare cu cea SUA - China, iar producţia lui Samsung Galaxy Note 10 ar avea de suferit din această cauză. Avem detalii mai jos.

Japonia a impus sancţiuni economice dure contra Coreei de Sud, în semn de protest pentru o decizie a tribunalului suprem coreean. Acesta a decis că firmele japoneze trebuie să plătească compensaţii victimelor coreene puse la muncă zilnică în timpul ocupaţiei japoneze asupra Coreei. Revenind în 2019, aflaţi că Samsung se bazează pe materialele, elementele chimice şi metalele japoneze pentru a realiza display-uri şi cipuri. Asta în proporţie de 90%, deci situaţia e gravă.

Samsung şi-ar fi redus deja producţia ce procesoare Exynos cu 10%, care va fi totuşi compensată luna viitoare. Note 10 are la interior un procesor Exynos 9825, o versiune derivată din Exynos 9820 cel folosit pe Galaxy S10. Încă nu e foarte clar cum se va resimţi la nivel de client Samsung disputa dintre companii, dar sunt şanse ca Galaxy Note 10 să fie greu de găsit în prima fază.

În acest moment Samsung riscă să rămână fără materiale cheie pentru producţie, deşi are rezerve pe o perioada limitată. Japonia a restrâns exporturile de poliamidă fluorinată, fluorură de hidrogen şi alte asemenea produse. Companiile japoneze care vor să exporte în Coreea trebuie să ceară permisiune de la Guvern, iar asta poate dura până la 90 de zile.

Încă se negociază totuşi, iar un oficial Samsung de vârf a făcut o vizită extinsă în Japonia recent.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×