Samsung Galaxy Note 10+ testat de DxOMark: avem un nou campion după un an de dominaţie Huawei

1.416 ori
<b>Samsung Galaxy Note 10+ testat de DxOMark: avem un nou campion după un an de dominaţie Huawei</b>A trecut doar o săptămână de când s-a lansat Samsung Galaxy Note 10 şi deja Samsung începe să culeagă laurii pentru acest produs. Nu au început să apară încă recenziile, dar au început analizele experţilor. Ecranul a luat deja certificări excelente de..

A trecut doar o săptămână de când s-a lansat Samsung Galaxy Note 10 şi deja Samsung începe să culeagă laurii pentru acest produs. Nu au început să apară încă recenziile, dar au început analizele experţilor. Ecranul a luat deja certificări excelente de la DisplayMate, iar acum camera primeşte notă mare de la DxOMark. Aparent cea mai mare!

Francezii de la DxOmark au testat versiunea Samsung Galaxy Note 10+ 5G şi i-au dat 113 puncte la capitolul camera principală, cu un punct peste fostul campion, Huawei P30 Pro. Astfel Note 10+ 5G se cocoaţă în vârful ierarhiei DxO. Ca idee e şi cu un punct peste Galaxy S10 5G, având în mare cam aceeaşi cameră ca şi el. La selfie este campion, cu un test separat indicând 99 de puncte, tot pe locul întâi.

Samsung Galaxy Note 10+ testat de DxOMark: avem un nou campion după un an de dominaţie Huawei

Cum dotările hardware le ştiţi deja (4 camere, principală, telephoto, wide angle, Time of Flight), hai să vedem cum stăm cu capturile. La fotografie Note 10+ 5G obţine 118 puncte, fiind cu un punct în spatele lui Huawei P30 Pro. Cel mai mare scor îl are la autofocalizare, 99 de puncte, urmat de expunere, cu 96 de puncte şi blitz tot cu 96. Reviewerii laudă în special expunerea, care rămâne mereu bună, indiferent de condiţiile de iluminare.

Dynamic range-ul e foarte larg aici, acoperind o paletă mare de culori, fie că operezi în medii cu luminozitate prea mare sau situaţii cu contrast excesiv, că în fotografia de mai jos.

Mostra Note 10+

Culorile sunt vii şi saturarea e perfectă. În ciuda faptului că se lucrează cu senzori de 12 MP, cantitatea de detalii este mulţumitoare. Apare totuşi ceva zgomot în condiţii low light, dar nimic cu adevărat deranjant. Nivelul înalt de saturare i-ar putea deranja pe unii utilizatori, după cum a remarcat şi DxOMark la capitolul culoare, unde telefonul a avut 88 de puncte.

Aici pică sub Galaxy S10 5G cu un punct. La testul low light, Huawei P30 Pro rămâne rege, dar Samsung Galaxy Note 10+ 5G e clar mai bun decât un iPhone XS Max, mai ales când vine vorba de zgomot. La zoom a fost ceva mai mică notă, 76 de puncte, aici clar Huawei P30 Pro neavând rival. Cu toate acestea, Samsung a primit un upgrade de 2 puncte faţă de scorul atins de Galaxy S10 5G.

Mostra Note 10+

Obiectivul său telephoto îşi face treaba bine şi este excelent la 2X. La Bokeh avem un scor record pentru Samsung, 75 de puncte şi din ce am înţeles nici un alt telefon testat de francezi nu a mai ajuns la acest nivel. Textura fetelor e mult mai bună decât la alte modele, iar efectul de adâncime e bine implementat. La captura video avem 101 puncte, ceea ce face Note 10+ 5G campion absolut la filmare, din tot ce a testat DxO.

Deja S10+ se descurcase bine la acest capitol, aşa cum am remarcat şi noi. Expunerea este bine realizată, dynamic range-ul e larg şi avem şi detalii excelente în 4K. Stabilizarea este foarte eficientă. După o dominaţie Huawei de mai bine de un an, iată că Samsung a depăşit complexul faţă de chinezi şi a trecut pe primul loc în testele DxOmark. Să vedem dacă îşi ţine coroana şi la toamnă, când vine Huawei Mate 30 Pro...

Aici aveţi testele complete şi mostre, iar aici aveţi testele selfie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×