Vin concedierile! Huawei vrea să se blindeze contra altor atacuri din partea SUA şi îşi schimbă modul în care face business

1.226 ori
<b>Vin concedierile! Huawei vrea să se blindeze contra altor atacuri din partea SUA şi îşi schimbă modul în care face business</b>Huawei s-a săturat să mai aştepte să intre în graţiile Statelor Unite şi după ce Trump i-a întors spatele din nou recent, compania s-ar pregăti de auto sustenanță şi o nouă strategie. Informaţiile vin de la fondatorul Ren Zhengfei şi întrezărim crâmpeie d

Huawei s-a săturat să mai aştepte să intre în graţiile Statelor Unite şi după ce Trump i-a întors spatele din nou recent, compania s-ar pregăti de auto sustenanță şi o nouă strategie. Informaţiile vin de la fondatorul Ren Zhengfei şi întrezărim crâmpeie din noua strategie, pe care le dezbatem mai jos.

Fondatorul companiei chineze vrea să pornească un plan pe 3 până la 5 ani prin care să transforme firma într-o "armată de fier", care va supravieţui oricărui atac american. Sună inedit sintagma de "armată de fier", dar cred că Huawei vrea să fie blindată, acoperită şi independentă de alte ţări. În prima fază e vorba despre o schimbare de structură, iar Ren Zhengfei a făcut aceste precizări cu privire la direcţia companiei într-un memo intern trimis angajaţilor.

Chiar dacă atunci când Huawei a fost pusă pe lista neagră Ren Zhengfei a afirmat că nu vor fi restructurări, iată că apare totuşi perspectiva lor. Toate secţiunile şi organizaţiile care nu sunt necesare sau care îşi dublează sarcinile vor fi înlăturate. Sunt citate "condiţii dificile şi aspre" în scrisoare de pe 2 august. E foarte mult limbaj militar şi apar analogii militare, lucru logic, având în vedere trecutul lui Ren in Armata Chineza. Mai era un citat interesant în scrisoare:

"Două gloanţe trase spre business-ul nostru Consumer au lovit rezervoarele de combustibil".

Huawei are 190.000 de angajaţi la nivel global şi cred că aceştia pot începe deja să se îngrijoreze cu privire la viitorul lor. În prima fază se reduce personalul din SUA, țară devenită deja irelevantă pentru gigantul chinez. Cu Harmony OS prezentat şi cu Trump tot nesigur că vrea să mai dea o şansă Huawei, e clar că această companie trebuie să se descurce singură, poate chiar și fără Android.

Ce înţeleg eu din aceste promisiuni şi scrisori e că Huawei va începe să taie din angajaţi, din proiecte, din redundante. Va reduce costurile, va reduce probabil şi numărul de serii de telefoane lansate, multe canibalizându-se deja, dacă e să fim realişti. Seriile Nova 5 şi Honor 20 sunt cam aceleaşi telefoane... spre exemplu. Posibil ca Huawei să investească şi mai mult în 5G şi AI, pentru a concura cu SUA şi vede acolo un punct slab al americanilor, conform aceluiaşi Zhengfei.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×