Samsung Galaxy S III ar putea folosi procesorul quad core Exynos 4412

1.387 ori
<b>Samsung Galaxy S III ar putea folosi procesorul quad core Exynos 4412</b>Acum că Samsung Galaxy Nexus este pe buzele tuturor, a venit momentul să ne gândim la următorul hit de la Samsung și anume Galaxy S III. Zvonurile afirmă că îl vom vedea prezentat la MWC 2012, iar acum aflăm că terminalul ar putea folosi un...

Acum că Samsung Galaxy Nexus este pe buzele tuturor, a venit momentul să ne gândim la următorul hit de la Samsung și anume Galaxy S III. Zvonurile afirmă că îl vom vedea prezentat la MWC 2012, iar acum aflăm că terminalul ar putea folosi un procesor quad core Exynos 4412, depășindu-și rivalii la capitolul performanță.

Procesorul actual de pe Samsung Galaxy S II este un dual core de 1.2GHz și anume Exynos 4210 și este cunoscută predilecția Samsung pentru tehnologie in-house, fie software sau hardware. Recent compania asiatică a anunțat și noul CPU dual core de 1.5GHz Exynos 4212, care la rândul său ar putea ajunge pe noul model Galaxy S. Totuși diferența dintre acesta și cel folosit pe Galaxy S II nu este atât de mare pentru a conta. Exynos 4212 este varianta mai eficientă de 4210, cu un consum cu 30% mai scăzut și cu o performanță grafică 3D cu 50% mai mare.

Saltul în performanța ar mai clar dacă Samsung ar folosi Exynos 4412, o arhitectură quad core de 32 nm cu core-uri ARM Cortex A9 funcționând la frecvențe de până la 1.5 GHz. Primele confirmări ale existenței unui astfel de procesor au apărut în arhivele Linux Kernel și se pare că Samsung deja testează acest CPU. Ar fi cazul să se lucreze și la GPU, deoarece Apple A5 și al său PowerVR SGX543MP2 reprezintă vârful de lance în acest moment și nu au rival când vine vorba de grafică pe un terminal mobil.

E foarte probabil ca Samsung să foloseasca un Mali-T604 drept GPU, cu o îmbunătățire de performanță de 5 ori mai mare față de predecesorul său. Voi ce așteptări aveți de la Galaxy S III?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×