Samsung Galaxy S10 ar putea veni cu filmare HDR10+, Super Slow Motion Full HD; Aflăm şi alte moduri noi pentru cameră

1.083 ori
<b>Samsung Galaxy S10 ar putea veni cu filmare HDR10+, Super Slow Motion Full HD; Aflăm şi alte moduri noi pentru cameră</b>Tic-tac! Au mai rămas doar 6 zile până ce va fi prezentat Samsung Galaxy S10 şi a venit momentul pentru o nouă rundă de scăpări. De această dată e vorba despre detalii legate despre cameră. Ele apar mulţumită celor de la XDA Developers

Tic-tac! Au mai rămas doar 6 zile până ce va fi prezentat Samsung Galaxy S10 şi a venit momentul pentru o nouă rundă de scăpări. De această dată e vorba despre detalii legate despre cameră. Ele apar mulţumită celor de la XDA Developers, care au făcut săpături în codul sursă ajuns online.

Nu e un caz singular, pentru că APK-ul de cameră de pe Galaxy Note 8 oferea indicii cu privire la camera lui Galaxy S9, mulţumită lui Samsung Experience 9. Galaxy Tab S4 și firmware-ul său scăpat ofereau detalii despre Note 9 şi tot aşa. Acum XDA dezvăluie că Galaxy S10 va fi capabil să filmeze în Super Slow Motion cu rezoluţie Full HD.

Galaxy S10+

Funcţia a debutat pe Galaxy S9 şi permitea doar captura la 960 FPS în 720p timp de doar 0.2 secunde. Era şi opţiunea de 480 FPS la 720p. Note 9 a trecut la 0.4 secunde în 720p şi 960 FPS. Acum ajungem la 0.8 secunde la calitate standard Super Slow Mo şi 0.4 secunde la calitate ridicată. Trebuie spus că dezvoltatorii care au făcut săpăturile speculează că filmarea de 0.8 secunde se face probabil la 480 FPS, care prin software sunt scoase la 960 FPS.

O altă funcţie nouă este Best Shot, care ne va ajuta să aliniem mai bine cadrele. În loc să încercăm să prindem momentul ideal şi să aşteptăm să apăsăm butonul shutter, Galaxy S10 va face asta atunci când am realizat aliniamentul ideal. Mai avem şi efecte noi Bokeh/ Live Focus: blur, color point, mono, slide, light, spin, vintage şi zoom.

Blur va fi Bokeh normal, Color Point va transforma fundalul blurat în alb/negru (culorile din prim plan scoase în evidență), iar mono face întreaga poză alb/negru. Light va adăuga un efect de lumină în lateralul feței noastre. Spin va "învârti" lumina în jurul fundalului. Vintage şi zoom nu se ştie ce vor face, probabil aplicând un filtru sepia şi simulând extra adâncime a imaginii, dacă e să speculez.

Galaxy S10 mai primeşte şi scanare avansată de documente direct din cameră, nu doar din Bixby Vision. Se vor decupa marginile documentelor fără distorsionări. Inspirându-se de la Apple, Samsung vine şi cu suportul pentru formatul HEIF, care are avantajul spaţiului de stocare mai compact, faţă de PNG şi JPG. Dar lista nu se opreşte aici. Vom avea Scene Optimizer cu suport Ultra Wide Angle, adică vom trece automat la obiectivul ultra wide când e nevoie de el.

Pe partea de filmare avem captură HDR10+, deşi nu e clară rezoluţia şi frame rate-ul la care vom face captura. Există şi aluzii la filmare ultra wide angle, pe baza senzorului ultra wide de 16 MP cu câmp de vizualizare de 123 de grade. Se va face şi detecţie a defectelor de captură şi captură duală ce include şi pe cea wide angle.

Nici stabilizarea nu e neglijată, existând funcţia "Super Steady" pregătită, combinând EIS şi OIS, cu AI-ul pentru cea mai bună stabilizare de pe piaţă. Se anunţă un flagship redutabil pe partea foto care vrea să îi fure locul din topul DxOMark lui Huawei Mate 20 Pro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×