Samsung încheie un parteneriat cu AMD, urmând să aducă puterea Radeon pe telefoane

1.009 ori
<b>Samsung încheie un parteneriat cu AMD, urmând să aducă puterea Radeon pe telefoane</b>Am tot auzit că Samsung pregăteşte un telefon de gaming, dar aparent tehnologia Exynos sau Qualcomm nu mai este de ajuns în ziua de azi. Aflăm astfel faptul că sud-coreenii tocmai ce au încheiat un parteneriat cu AMD

Am tot auzit că Samsung pregăteşte un telefon de gaming, dar aparent tehnologia Exynos sau Qualcomm nu mai este de ajuns în ziua de azi. Aflăm astfel faptul că sud-coreenii tocmai ce au încheiat un parteneriat cu AMD, care va aduce procesarea grafică pe telefon la un nou nivel.

AMD este de altfel şi compania care va furniza GPU-urile pentru PlayStation 5, deci e un nume apreciat şi respectat în industrie. Pe de altă parte încă nu au venit cu un rival 1 la 1 pentru plăcile cu ray tracing de la NVIDIA şi partenerii săi. Revenind totuşi la oile noastre, pe viitor Samsung va putea folosi tehnologie licenţiată de AMD pe telefoanele mobile şi pe cipseturile pentru smartphone.

Samsung va plăti AMD pentru a îi putea folosi arhitectura grafică RDNA, care va fi integrată pe procesoarele Exynos. RDNA va fi şi la baza viitoarelor GPU-uri de desktop Navi, apropo. Şi NVIDIA a flirtat cu zona mobile, procesoarele Tegra ajungând pe câteva tablete şi telefoane, dar consumul de energie şi temperatură ridicată le-au făcut uitate rapid.

Rămâne de văzut dacă beneficiile AMD se vor simţi doar pe variantele de telefoane cu procesor Exynos, care nu ajung pe tot globul totuşi, având alternative Snapdragon în unele regiuni. Tehnologia RDNA ar urma să ajungă şi pe viitoarele console Sony şi Microsoft, deci ne aşteaptă un gaming savuros în următorii ani pe mobil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×