Samsung Înregistrează o scădere de profit În trimestrul 3, dar depășește Apple pe piața smartphone

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.070 ori
<b>Samsung Înregistrează o scădere de profit În trimestrul 3, dar depășește Apple pe piața smartphone</b>Samsung tocmai a anunțat rezultatele sale financiare pe trimestrul 3 al acestui an și asta după ce cu doar câteva zile în urma aflăm că gigantul asiatic a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple în ultimele luni. Totuși, în ciuda acestei...

Samsung tocmai a anunțat rezultatele sale financiare pe trimestrul 3 al acestui an și asta după ce cu doar câteva zile în urma aflăm că gigantul asiatic a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple în ultimele luni. Totuși, în ciuda acestei evoluții, Samsung a înregistrat profituri mai scăzute decât se așteptau oficialii săi.

Strategy Analytics afirma că Samsung a livrat 28 de milioane de smartphone-uri în ultimele 3 luni, devenind astfel producătorul numărul 1 de handseturi high end. Nici nu mă miră să aflu acest lucru, deoarece recent Samsung Galaxy S și Galaxy S II au atins vânzări combinate de 30 de milioane de unități. în trimestrul 3 al acestui an, profitul operațional pentru Samsung a fost de 3.85 miliarde de dolari, cu 13% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net a fost de 3.1 miliarde de dolari, cu 23% mai puțin decât în 2010. Trimestrul 4 va fi unul mai satisfăcător pentru producătorul sud-coreean, afirma experții, care prezic vânzări importante de componente și terminale în perioada sărbătorilor de iarnă. Vânzările de terminale mobile au crescut cu 39% față de trimestrul 3 al anului trecut. Dacă vă interesează cum s-a descurcat Samsung per total și nu doar segmentul de telefoane, aflați că gigantul a înregistrat un profit de 37.5 miliarrde de dolari, cu 3% mai mult decât anul trecut.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×