Samsung Înregistrează o scădere de profit În trimestrul 3, dar depășește Apple pe piața smartphone

1.087 ori
<b>Samsung Înregistrează o scădere de profit În trimestrul 3, dar depășește Apple pe piața smartphone</b>Samsung tocmai a anunțat rezultatele sale financiare pe trimestrul 3 al acestui an și asta după ce cu doar câteva zile în urma aflăm că gigantul asiatic a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple în ultimele luni. Totuși, în ciuda acestei...

Samsung tocmai a anunțat rezultatele sale financiare pe trimestrul 3 al acestui an și asta după ce cu doar câteva zile în urma aflăm că gigantul asiatic a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple în ultimele luni. Totuși, în ciuda acestei evoluții, Samsung a înregistrat profituri mai scăzute decât se așteptau oficialii săi.

Strategy Analytics afirma că Samsung a livrat 28 de milioane de smartphone-uri în ultimele 3 luni, devenind astfel producătorul numărul 1 de handseturi high end. Nici nu mă miră să aflu acest lucru, deoarece recent Samsung Galaxy S și Galaxy S II au atins vânzări combinate de 30 de milioane de unități. în trimestrul 3 al acestui an, profitul operațional pentru Samsung a fost de 3.85 miliarde de dolari, cu 13% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net a fost de 3.1 miliarde de dolari, cu 23% mai puțin decât în 2010. Trimestrul 4 va fi unul mai satisfăcător pentru producătorul sud-coreean, afirma experții, care prezic vânzări importante de componente și terminale în perioada sărbătorilor de iarnă. Vânzările de terminale mobile au crescut cu 39% față de trimestrul 3 al anului trecut. Dacă vă interesează cum s-a descurcat Samsung per total și nu doar segmentul de telefoane, aflați că gigantul a înregistrat un profit de 37.5 miliarrde de dolari, cu 3% mai mult decât anul trecut.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×