Samsung lansează noi senzori de imagine pentru telefoanele cu camere multiple

790 ori
<b>Samsung lansează noi senzori de imagine pentru telefoanele cu camere multiple</b>Din partea celor de la Samsung vine astăzi o nouă lansare, cea a unor noi senzori de imagine pentru telefoanele care aduc camere foto multiple la pachet. Acești noi senzori sunt cunoscuți sub denumirile de Samsung ISOCELL GM1

După ce Samsung a prezentat noi memorii, cipuri 5G şi procesoare de generaţie viitoare, azi vine rândul senzorilor de imagine. Compania sud coreeană vine în întâmpinarea producătorilor de telefoane care scot telefoane cu multiple camere la bord.

Samsung Galaxy A9 (2018) a fost doar începutul şi sunt sigur că vom mai vedea telefoane cu 4 sau chiar 5 camere în spate pe viitor. Samsung lansează doi noi senzori de imagine cu pixeli de 0.8 micrometri, destinaţi terminalelor cu camere multiple. E vorba despre un senzor Samsung ISOCELL Bright GM1 de 48 de megapixeli şi unul de 32 MP ISOCELL Bright GD1. Scopul lor este de a permite unui producător de telefoane să pună mai multe camere pe un singur device, fără a îi creşte exagerat dimensiunile.

Creatorul seriei Galaxy S dădea de altfel startul senzorilor de imagine cu pixeli de mărime micrometrică prin 2015 şi reducea dimensiunile până la 0.9 micrometri în 2017 chiar. Aceste dimensiuni reduse de pixeli le permit producătorilor să construiască module mai mici de camere care să încapă în incinte mai reduse. E drept că pixeli mai mici înseamnă şi o calitate mai slabă a capturii foto, dar soluţia rămâne în vigoare şi e des folosită.

GM1 şi GD1 vin cu tehnologiile ISOCELL Plus şi Tetracell, prin care 4 pixeli operează ca unul singur pentru a creşte sensibilitatea la lumină. GD1 aduce şi suport HDR. Ambii senzori intra în producţia de masă în trimestrul 4 al acestui an, iar primele telefoane cu aceste componente la bord vin în lunile viitoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×