Samsung testează procesorul Exynos M1, un SoC care ar putea ajunge pe Samsung Galaxy S7

1.556 ori
<b>Samsung testează procesorul Exynos M1, un SoC care ar putea ajunge pe Samsung Galaxy S7</b>Aflam cu puţin timp &icirc;n urmă că Samsung lucrează la propriile core-uri pentru procesoare, iar azi descoperim că un custom core al companiei sud coreene a primit suport de la dezvoltatorii software. Astfel, GNU Binutils, o colecţie de tooluri...

Aflam cu puţin timp în urmă că Samsung lucrează la propriile core-uri pentru procesoare, iar azi descoperim că un custom core al companiei sud coreene a primit suport de la dezvoltatorii software. Astfel, GNU Binutils, o colecţie de tooluri software soseşte cu suport pentru cele mai noi procesoare ARM Cortex, dar şi noul Samsung Exynos M1.

Acesta ar putea ajunge chiar pe Samsung Galaxy S7, fiind încă în faza de dezvoltare şi probabil menit pentru anul 2016. Aceasta e prima confirmare oficială a existenţei unui chipset cu core-uri produse intern de către Samsung. De obicei dezvoltatorii primesc primele mostre de procesoare cu 9, până la 12 luni înainte ca producţia în masă să înceapă.

Deocamdată nu avem prea multe detalii despre Samsung Exynos M1, tot ce ştim fiind faptul că acesta este un core 64 bit compatibil ARMv8-A, dezvoltat intern de către sud coreeeni. E posibil ca viitoarele procesoare de tip APU să folosească arhitectură heterogenă şi GPU stream pentru a economisi energie şi a creşte performanţa. Samsung are intenţia de a utiliza core-uri M1 atât pe telefoane şi tablete, cât şi playere media şi televizoare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×