Sanyo isi vinde departamentul de telefonie mobila celor de la Kyocera

1.615 ori
<b>Sanyo isi vinde departamentul de telefonie mobila celor de la Kyocera</b>Compania japoneza Sanyo a declarat ieri ca a ajuns la o intelegere in ce priveste vanzarea sectiunii sale de telefonie mobila celor de la Kyocera. Se pare ca acest departament producea pierderi japonezilor, iar tranzactia va da nastere celui de-al...

Compania japoneza Sanyo a declarat ieri ca a ajuns la o intelegere in ce priveste vanzarea sectiunii sale de telefonie mobila celor de la Kyocera. Se pare ca acest departament producea pierderi japonezilor, iar tranzactia va da nastere celui de-al saptelea producator de telefoane mobile din lume, ca marime.

Surse implicate in aceasta afacere au transmis catre Reuters faptu ca Sanyo se afla in discutii cu Kyocera de mult timp, in vederea achizitionarii sectiunii sale mobile. Pretul final al tranzactiei nu a fost inca stabilit, dar cotidianul financiar Nikkei raporteaza ca producatorul japonez ar fi oferit 600 de milioane de dolari pentru afacerea care a adus un profit de 277 de miliarde de yeni in anul fiscal care s-a terminat in martie 2007. O astfel de cifra reprezinta aproximativ 13% din vanzarile celor de la Sanyo, fiind subliniata astfel importanta sectiunii sale mobile.

Sanyo si majoritatea companiilor japoneze producatoare de terminale mobile se afla intr-o situatie destul de neplacuta, concurand in afara Japoniei cu rivali mult mai mari, cum ar fi Nokia sau Motorola. Vanzarea sectiunii mobile reprezinta ultimul pas in cadrul restructurarii efectuate la Sanyo, cu ajutorul actionarului Goldman Sachs. Se pare ca acum, compania se va concentra pe operatiuni-cheie, cum ar fi producerea bateriilor reincarcabile. Firma japoneza care tocmai si-a vandut departamentul mobil celor de la Kyocera cauta in continuare un cumparator pentru sectiunea sa care produce microchipuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×