Scad costurile de trafic de date În roaming; UE a decis!

Autor:  | Publicat în:  UE 587 ori
<b>Scad costurile de trafic de date În roaming; UE a decis!</b>Uniunea Europeană a confirmat în sfârșit prin voturile Parlamentului European scăderea tarifelor la trafic de date în roaming. Cu 578 de voturi pentru scădere și 10 contra, decizia a fost aproape unanimă, la sesiunea de vot de ieri. Este pentru...

Uniunea Europeană a confirmat în sfârșit prin voturile Parlamentului European scăderea tarifelor la trafic de date în roaming. Cu 578 de voturi pentru scădere și 10 contra, decizia a fost aproape unanimă, la sesiunea de vot de ieri. Este pentru prima oară când se va impune o astfel de măsură de reducere a tarifelor pentru traficul de date în cadrul UE.

credit imagine

Din moment ce prețurile vor scădea, va crește și utilizarea serviciilor tip date, spre bucuria creatorilor de aplicații, printre alții. Comisia Europeană vedea tarifele mari de până acum drept o barieră în calea unei Europe unite și a unei piețe singulare și aliniate la un singur standard. Comisarul Neelie Kroes, cel responsabil cu acest proiect a afirmat că astfel se va crea o piață de roaming pentru generația smartphone. Vor dispărea acele facturi uriașe care vin după o călătorie peste hotare și asta nu poate decât să ne bucure.

Tarifele pentru trafic de date au scăzut în ultimii ani, cu 75% din 2007 până azi, dar niciodată destul, mai ales dacă luăm în calcul faptul că furnizarea serviciilor de acest gen costa 1-3 eurocenți pe MB, cu mult mai puțin decât plătesc utilizatorii. Operatorii fac un profit serios aici, dar acesta va scădea drastic din iulie, când se va ajunge la un tarif de 90 de eurocenți pe MB și din nou se va miscora în 2014 la 50 de eurocenți pe MB. și tarifele pentru serviciile voce și mesagerie vor scădea, deși ele sunt în limite rezonabile de ceva vreme.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×