Sincronizare si backup al datelor de pe telefon, acum prin Vufone si Google Sync

Autor:  | Publicat în:  Software 1.930 ori
<b>Sincronizare si backup al datelor de pe telefon, acum prin Vufone si Google Sync</b>Nu asteptam cu sufletul la gura Mobile World Congress 2009 doar pentru numeroasele telefoane mobile care se vor lansa in cadrul sau, ci si pentru solutiile software prezentate la Barcelona. Dupa ce cu cateva zile in urma aflam ca Microsoft este gata sa...

Nu asteptam cu sufletul la gura Mobile World Congress 2009 doar pentru numeroasele telefoane mobile care se vor lansa in cadrul sau, ci si pentru solutiile software prezentate la Barcelona. Dupa ce cu cateva zile in urma aflam ca Microsoft este gata sa lanseze serviciul de backup si sincronizare My Phone , iata ca aflam despre o noua solutie de acest gen, Vufone.

Vufone este un serviciu nou, care permite utilizatorilor de telefoane mobile sa faca backup, sa sincronizeze si administreze datele si continuturile de pe handseturile lor. Softul suporta atat terminale Windows Mobile, Symbian, cat si pe cele Java si permite sincronizarea automata si periodica a contactelor, mesajelor, calendarului, imaginilor, muzicii si clipurilor video.

Va fi doar nevoie de un cont web Vufone, iar serviciul va va permite atat sa impartasiti cu alti utilizatori continuturile dumneavoastra (prin ,Flickr, Picasa, Facebook, YouTube), cat si sa ascultati melodiile si sa vizualizati clipurile sincronizate de pe telefonul dumneavoastra, direct pe site-ul Vufone. Serviciul este gratuit, in varianta de baza, dar functiile extra vor costa si trebuie sa aflati ca daca va inregistrati pana in data de 1 martie, veti beneficia de un an de gratuitate completa.

O alta varianta pentru backup si sincronizare ar fi Google Sync, disponibil acum si pentru terminalele Windows Mobile, in varianta beta. Serviciul este gratuit si bazat pe tehnologia Exchange Activesync, a carei licenta a fost cumparata de Google de la Microsoft. Google Sync foloseste transferul over the air pentru sincronizarea listei de contacte si a calendarului, dar mai multe detalii despre acest serviciu, aflati din clipul urmator:

Daca doriti si mai multe optiuni pentru sincronizare, exista ZYB, un serviciu care va pastreaza datele in siguranta, in cazul in care telefonul dumneavoastra a fost furat. De asemenea, ZYB ofera publicului si o platforma de social networking si microblogging, iar compania a fost recent achizitionata de catre Vodafone pentru o suma destul de mare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×