Siri se face de râs în faţa lui Google Assistant în cel mai nou test de IQ al asistenţilor virtuali

1.317 ori
<b>Siri se face de râs în faţa lui Google Assistant în cel mai nou test de IQ al asistenţilor virtuali</b>Nu mai este un secret faptul că asistentul virtual al celor de la Apple, adică Siri a rămas serios în urma rivalilor, asta deși a fost primul de pe piață. Acum vedem un nou test de IQ pentru asistenții virtuali, test în care soluția gigantului

Atunci când a debutat Siri, asistentul a impresionat pe toată lumea, mai ales că era singur pe piaţa asistenţilor virtuali. Ulterior a fost net surclasat de Amazon Alexa şi de Google Assistant şi nu a mai putut recupera ecartul. E drept că în fiecare an i se fac mici upgrade-uri, dar niciodată îndeajuns. Acum aflăm şi că a avut loc un "test de IQ" aplicat lui Siri versus Google Assistant şi soluţia Apple nu a obţinut scoruri măgulitoare.

Asistenti vocali

Siri datează din 2011, dar nu s-a impus. Cel mai nou raport/studiu/test realizat pe asistenţi pune la treabă pe capacităţile coomparative ale lui Siri, Google Assistant, Alexa şi Cortana, dar doar pe smartphone, nu şi pe boxe inteligente. Testul a arătat că un Google Pixel XL cu soluţia Google înţelege 800 de întrebări puse de o echipă de la LoupVentures, iar Siri a înţeles greşit 11 cerinţe, pe iOS 11.4. Are totuşi o rată de succes de 99%, ceea ce e destul de impresionant.

Asistenti vocali

Alexa şi Cortana au rămas la 98%, cu 13 şi 19 întrebări înţelese greşit. Trebuie totuşi menţionat că Alexa şi Cortana nu sunt integrate aşa profund într-un sistem de operare precum celelalte soluţii de mai sus. E vorba şi de suportul din aplicaţii third party şi de optimizare pe terminalele mobile. Cât despre acurateţea răspunsurilor, Amazon a avut o rată de acuratețe de 61.4%, iar Cortana de 52.4% doar.

Siri este la 78.5%, iar Google Assistant la 85.5%. E impresionant să vedem soluţia Google răspunzând corect şi precis la atât de multe întrebări din cele 800. Întrebările puse au fost din domenii precum "local", "comerţ", "navigare", "informaţii" şi comenzi de tot soiul. Cu machine learning şi AI-ul care tot evoluează e doar o chestiune de timp până se ajunge la 100%.

Va putea oare Siri să ţină pasul totuşi? Făcând şi o comparaţie cu versiunile mai vechi, Google Assistant s-a îmbunătăţit cu 11% în ultimele 15 luni, Siri cu 13%, iar Cortana doar cu 3%. Pentru Alexa nu sunt date de acest tip în acest studiu. Găsiţi toată analiza aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×