Huawei pregăteşte un asistent virtual care va concura cu Google Assistant şi Amazon Alexa

1.235 ori
<b>Huawei pregăteşte un asistent virtual care va concura cu Google Assistant şi Amazon Alexa</b>De ceva vreme știm și faptul că firma chineză Huawei lucrează la un asistent vocal propriu, o veste care apare din nou în ecuație astăzi. Descoperim pe seama unui raport faptul că într-adevăr creatorul seriei de terminale Mate va aduce

Ştiam de ceva vreme ca Huawei lucrează la propriul asistent virtual, mai ales că apăruseră scăpări şi dovezi din China, care menţionau un aşa zis HiAssistant. Acum chiar americanii de la CNBC au un reportaj despre asta şi vedem ce e nou mai jos.

Huawei a investit masiv în AI şi tehnologiile conexe şi a pus la treabă unităţi de procesare neurală serios pe ultimele sale telefoane. Nu a fost foarte activă în zona boxe inteligente, din ce ştiu (în afară de AI Cube). În China deja există asistentul Huawei Xiaoyi, care e limitat la funcţionalitate locală. Acum se lucrează la o soluţie internaţională. A fost un moment când producătorul chinez oferea telefoane ca Huawei Mate 9 Pro cu Amazon Alexa preinstalat, deci a mai flirtat cu această zonă.

Google Assistant şi Amazon Alexa au mai fost văzute şi pe Huawei AI Cube spre exemplu. Totuşi având în vedere că SUA e foarte refractară la orice proiect realizat de Huawei şi firme tech chineze în general, e greu să credem că noul asistent va penetra piaţa aglomerată din State. Acolo se duelează deja Cortana, Siri, Alexa, Google Assistant şi într-o oarecare măsură şi Bixby.

Huawei se bazează pe investiţiile uriaşe în R&D, faptul că a obţinut cele mai multe brevete dintre toate companiile în ultimii ani şi pe faptul că are deja experienţa asistentului chinez, din care poate învăţa. Nu m-ar mira să apară şi o boxă deşteaptă la nivel internaţional.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×