Huawei HiAssistant va debuta în China ca rival pentru Alexa și Google Assistant

Autor:  | Publicat în:  Huawei 628 ori
<b>Huawei HiAssistant va debuta în China ca rival pentru Alexa și Google Assistant</b>Cei de la Huawei nu puteau sta departe de zona asistenților vocali, astfel că pregătesc lansarea lui HiAssistant, un AI ce va debuta doar pe piața din China momentan. Vestea vine din partea celor de la XDA-Developers care au descoperit

Gigantul Huawei nu putea sta departe de zona asistenților vocali, astfel că urmează exemplul Samsung și pregătește lansarea unui asemenea produs software propriu. Acesta se va numi Huawei HiAssistant și detalii despre existența sa sosesc din partea celor de la XDA Developers care au găsit dovezi ale prezenței sale pe un device Huawei, mai precis pe versiunea chineză Mate 10 cu EMUI 8.1 și Android 8.1 Oreo.

Acest asistent vocal va debuta doar pe piața chineză se pare și aflăm că va oferi în mare parte aceleași funcționalități precum cele regăsite și în cazul Alexa sau Google Assistant. Se pot da comenzi vocale pentru controlul anumitor funcții, dar și dicta mesaje pentru expediere prin intermediul serviciilor QQ sau WeChat, ba chiar și realiza plăți prin intermediul băncilor chineze.

HiAssistant va fi destinat eclusiv pieței chineze și va fi disponibil doar pe acele terminale cu procesor HiSilicon Kirin 970, asta pentru că vorbim aici despre un chipset echipat cu unitate NPU de procesare neurală ce permite diferite aplicații AI. Nu se știe dacă Huawei are în plan lansarea unei versiuni internaționale, dar poate că evenimentul de pe 27 martie când se lansează modelul P20 ne va aduce ceva detalii extra. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×